Екскурзия до Индия-Златният триъгълник

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 8 дни / 6 нощувки
Маршрут: София-Доха-Делхи-Джайпур-Агра-Делхи-Доха-София
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма по дни
 
Ден 1 01.04.2018: СОФИЯ – ДОХА – ДЕЛХИ
Отпътуване от София в 20:30 часа за Делхи през Доха. Кацане на летище Доха в 01:10 часа на 02.04.18, продължаваме с директен полет до Делхи в 02:45 часа.

Ден 2 02.04.2018: ДЕЛХИ / Закуска и вечеря
индия екскурзияПристигане сутринта в 08:45 часа. Посрещане от представител на фирмата-партньор и трансфер до хотел „Crowne Plaza Okhla” 5. Закуска и кратка почивка ( настаняването ще стане след обиколката ). Днес ще погледнем Делхи от всички страни, като ще започнем със старата част на града оградена от стените построени от Моголския Император Шах Жахан през далечната 1648 год, и обявена за негова столица. Ще разгледаме Червената крепост (отвън). Тази невероятна и внушителна постройка, изградена от червен пясъчник, е дело на моголски архитекти от XVII век, седалище на управниците в периода и понастоящем в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство. С дългите си цели 2км стени и десетки декари паркове, Червената крепост е основна туристическа забележителност. Ще останете очаровани от изкусните орнаменти, смесица от персийско, европейско и индийско изкуство с богати цветове и форми.Продължаваме обиколката ни и с разглеждане на Ню Делхи. По пътя ще имаме възможност да видим и пъстрата тълпа на пазара Chandni Chowk. Главен булевард по времето на моголската империя, а днес най-оживената търговска зона нае града.
Своеобразен космополитен метрополис, Ню Делхи се слави със своето пищно развитие и урбанизация. По време на обиколката ще посетим: Президентският дворец „Ращрапати Бхаван” /отвън, не е позволено спирането/, който е и най-голямата резиденция в света, строен в продължение на 19 години; Комплексът Кутуб от XIII век, включващ древните руини на джамии, стълбове, гробници и известното тухлено минаре Кутаб Минар, високо 72,5 м, по чиито стени деликатно са издялани красиви фигури; Гробницата на Моголския император Хумаюн; Храмът Лакшми Нараян известен като Birla Mandir, който е хинду храм посветен на Лакшми - хинду богинята на богатството и Нараян - едно от имената на върховния бог Вишну; Ще видим и Вратата на Индия, с внушителната си 42-метрова арка е един от най-големите мемориали от войните с Британската империя, издигната в памет на над 90 000 индийски войници. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка /1/.

Ден 3 03.04.2018: ДЕЛХИ – ДЖАЙПУР /264 км ~ 5,6 часа/ Закуска и вечеря
индия екскурзияЗакуска в хотела.
След закуска, отпътуваме към Джайпур. Настаняване в хотел“Mansingh Palace Jaipur” 5*. Следобяд посещение на Галта – древен индуски храмов комплекс, намиращ се на около 10-ина км. от Джайпур. Основният храм „Галтаджи” е изграден от розов камък и е с голям принадлежащ комплекс. Храмът е известен с многото си павилиони, природни извори, свещени „кундове” басейни и многото маймуни, които живеят там. Друг важен храм намиращ се в комплекса е на бога на Слънцето и е изграден през 18-ти век. Следва посещение на известния храм Бирла Мандир намиращ се в прекрасния регион на местността Канак Вриндавана. Наричан още и Лакшми Нараян, историята казва, че храмът е построен от семейство Бирла и е открит от самият Махатма Ганди.
Тук ще видим и статуи на Лакшми, която е богиня на богатството, разкоша и просперитета и съпругът и Бог Нараян, който някой смятат за едно от превъплъщенията на Вишну. Вечеря и нощувка /2/.

Ден 4 04.04.2018: ДЖАЙПУР/ Закуска и вечеря
индия екскурзияЗакуска. Днес ни предстои организирана екскурзия на Джайпур /известен като „Розовият град на Индия“/, първата спирка от която е крепостта Амбър Форт, където освен всичко, ще имате уникалния шанс да се качите на специално украсен слон (изкачването със слонове до крепостта е възможно, ако има свободни, в противен случай изкачването се извършва с джипове). Величественият Амбър Форт лежи над изкуственото езеро Маота, което отразява бляскавата му архитектура, смесица от хиндуистки и мюсюлмански стил. Той е част от дворцов комплекс, известен като Джайгарх Форт, който се намира на хълмовете срещу двореца Амбър.  Макар и с леко груба фасада на външен вид, Амбър Форт впечатлява многобройните си посетители с изключително хармонична и спокойна интериорна украса. Кехлибареният дворец в центъра на крепостта е като лабиринт от богато украсени зали, изписани с малахити и нефрити стени, дърворезби на ловни сцени, индийски приказки. От хълма се разкрива главозамайваща гледка към града.
Нашата обиколка продължава с друга невероятна местна забележителност -Дворецът на ветровете Hawa Mahal, проектиран във формата на короната на бог Кришна. Хава Махал е впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки прозорчета, стриктно подредени, аранжирани и изграждащи пищната, хармонична фасада. Предполага се, че Хава Махал е предназначен за „женски дворец”. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околния свят. Продължаваме с двореца City Palace – Градският дворец на махараджата, известен с прекарсните си градини и постройки.  Днес бившият махараджа живее в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килими и др. До двореца се намира най-голямата каменна обсерватория в свeта - Jantar Mantar (ЮНЕСКО). Тук няма модерни уреди за измервания, но има 14 каменни постройки, които доста точно са измервали времето, движението на планетите, правили са метеорологични прогнози. Всички постройки са издигнати на определено място една спрямо друга и спрямо посоките на света. Ще направим и кратка обиколка на обектите с рикша. Вечеря и нощувка /3/ в хотела.

Ден 5 05.04.2018: ДЖАЙПУР - АГРА /235 км ~5 часа/ Закуска и вечеря
индия екскурзияЗакуска. Отправяме се към Агра.  По пътя посещение на Фатехпур Сикри – старинен архитектурен комплекс, чието име означава Град на победата. Комплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил. Макар и построен преди 400 години, Фатехпур Сикри е изключително добре запазен и до днес. Разделен е на две части – дворцова и поклонническа.  Най-впечатляващата постройка във Фатехпур Сикри е огромната и величествена Врата на победата, считана за една от най-високите порти в света. Освен невероятната гледка, която се разкрива от тази част на старинния град, тук може и да се прочете един надпис още от времето на великия моголски император Акбар: „Светът е само един мост – премини по него, не строй къщи отгоре му. Светът е само един час прекаран в молитви, останалото е невидимо.“ Ще направим и фото-пауза пред стъпаловидния кладенец Абханери, който е на повече от 1200 години и бил главен воден източник за десетки села.Настаняване в хотел“Mansingh Palace Agra” 5*. Вечеря и нощувка /4/ в хотела.
 
Ден 6 06.04.2018: АГРА / Закуска и вечеря
индия екскурзияЗакуска. Посещение на интересната и вдъхновяваща крепост Агра Форт, някогашната индийска столица. Величествените кули, бастиони, крепостни стени и порти символизиращи могъществото на император Акбар. Шах Джахан, създателят на Тадж Махал, построил и много от основните сгради в пределите на крепостта: крепостна стена от червен пясъчник и няколко постройки вътре. Разходете се и усетете древната история в залите като Диван-и-Ам, смайващите джамии Наджина Масжид и Мина Масджид, дворците Мачхи Бхаван, Кхас Махал, Схиш Махал, Схах Джахани Махал и пазара Зенана Мина. Няколко от сградите са направени от чист мрамор и са с красиви гравюри. За да се охлаждат стаите в мраморните шатри, стените са кухи и са пълни с течаща вода. От балконите на шатрите се открива хубав изглед към свещената река Ямуна и Тадж Махал. Свободен следобед. Вечеря и нощувка /5/ в Агра.

Ден 7 07.04.2018: АГРА – ДЕЛХИ (258 км ~4-5 часа)Закуска и вечеря
индия екскурзияЗакуска в хотела. Посещение на Тадж Махал - Неминуемо ще се очаровате от гледката към един от най-екстравагантните паметници, увековечаващи любовта. Построен е от Шах Джахан, а строежът му продължава 22 години, като символ на обичта му към починалата му съпруга Мумтаз Махал. Впечатляващият архитектурен стил съчетава елементи от персийски, турски и индийски стилове и поставя двореца в списъка на ЮНЕСКО, както и в класацията на Новите седем чудеса на света. Декорацията е плод на майсторски инкрустации от камък по техниката Pietra dura, бои, дърворезбовани и калиграфирани фини и изящни елементи, предимно с флорални мотиви. Усилия за направата, са вложили най-добрите зидари, скулптури, занаятчии и краснописци от цяла Индия, Иран и Турция. Изградена от бял мрамор, централната сграда е малка част от целия комплекс, състоящ се от четири функционално свързани сгради. А когато влезете в нея, ще се насладите на ръчно изписаните стихове от Корана по вътрешната страна на големия мраморен купол. Стените са от полиран полупрозрачен мрамор с инкрустации от скъпоценни камъни. Фасадата също е декорирана с резба и инкрустирани цветни камъни. Мраморът пък има интересна особеност - при ярка дневна светлина той изглежда бял, рано сутрин става розов, а през нощта – сребрист.
Отпътуване към Делхи за вечеря нощувка /6/ в хотел Vivanta by TajDwarka 5*.

Ден 8 08.04.2018: Делхи – Доха – София/Закуска
Ранен трансфер към международното летище в Делхи за полет до София през Доха в 10:05ч. Пристигане в Доха в 11:45 часа, след коетополет за София в 14:30 часа. Пристигане в София в 19:30 ч.
 
 
Пакетни цени
 
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
01.04.2018 1088 Евро / 2128 Лева 1209 Евро / 2365 Лева 988 Евро / 1932 Лева
 
 
Полетно разписание:
 •  QR 226  01APR София-Доха  20:30- 0110+1
 •  QR 570  02APR Доха-Делхи‎  02:45- 08:45 
 •  QR 571 08APR Делхи-Доха  10:05- 11:45  
 •  QR 225  08APR Доха-София 14:30 - 19:30
 
Цената включва:
 • Самолетен билет София–Доха– Делхи –Доха - София с AK Qatar Airways с вкл.30 кг. багаж;
 • Всички летищни такси;
 • Всички трансфери по програмата с климатизиран автобус;
 • Ранна закуска при пристигане в Делхи в хотел „Crowne Plaza Okhla” 5*;
 • 1 нощувкасъс закуска и вечеря в Делхи, хотел „Crowne Plaza Okhla” 5*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур в хотел “Mansingh Palace Jaipur” 5*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Аграв хотел “Mansingh Palace Agra” 5*;
 • 1 нощувка в хотел „Vivanta by TajDwarka” 5*
 • Включена вечеря на 07-ми Април преди трансфера до летището в Делхи;
 • Всички екскурзии и забележителности, описани в програмата;
 • Входни такси по посещаемите обекти, описани в програмата;
 • Езда на слонове за изкачване до Амбър Форт в Джайпур (при липса на свободни слонове при пристигане на групата, изкачването става с джипове);
 • Разходка с рикша в Джайпур;
 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език;
 • Медицинска застраховка – 10 000 евроЗАД със ЗАД „Армеец” (за лица до 70 години);
Цената не включва:
 • Виза за Индия – 105 лв, заплаща се предварително в България
 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши на шофьора/екскурзовода - около 10 USD на човек за всеки град

Оферта № Е42
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах