Китай и Хонг Конг - пътешествие през вековете

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 13 дни / 10 нощувки
Маршрут: София-Истанбул-Пекин–Сиян-Лоян-Шанхай–Хонг Конг-Макао-Хонг Конг-Истанбул-София
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Програма по дни
 
Ден 1 20.04.2018/ СОФИЯ
Полет от София с Турски авиолинии в 21.40ч. Кацане в Истанбул в 23.05ч.

Ден 2 21.04.2018/ ПЕКИН / Вечеря
Полет от Истанбул в 01.25     и кацане в Пекин в 15.25ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Plaza Hotel 4* или подобен. Кратка разходка по “Wangfujing street”, основната търговска улица на Пекин с много бутици и ресторанти, след което вечеря и нощувка /1/.

Ден 3 22.04.2018/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
пътуване до китайЗакуска.
Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) - едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успяли да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древноста. 
Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фотопауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец - един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска».
Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» - зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 40 евро/78 лева).
Вечеря и нощувка /2/.

Ден 4 23.04.2018/ ПЕКИН - СИЯН / Закуска и вечеря
пътуване до китай Закуска.
Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света - Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун.
Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Следобяд трансфер до жп гарата за трансфер с високоскоростен влак за Сиян. Пристигане в Сиян, вечеря и настаняване в хотел Xian Golden Flower by Shangri LA 4* или подобен нощувка /3/.

Ден 5 24.04.2018/ СИЯН / Закуска и вечеря
екскурзия до китайЗакуска.
Обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света - гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Посещение на магазин за изделия изработени от лак, след което свободно време за разходка из стария град.
Ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска - хранилище на ценни будистки ръкописи.Вечеря и нощувка /4/.

Ден 6 25.04.2018/ СИЯН – ЛОЯН / Закуска и вечеря
екскурзия до китай Закуска.
Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 08:10ч. Пристигане в Лоян в 09:51ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името "Гората на Древните Колони". Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка /5/

Ден 7 26.04.2018/ ЛОЯН – ШАО ЛИН – ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска.
Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак до Шанхай в 16:32ч. Пристигане в Шанхай в 21:26ч.Настаняване в хотел Zhongxiang Hotel Shanghai4* или подобен. Вечеря и нощувка /6/.

Ден 8 27.04.2018/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
екскурзия до китай Закуска.
Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини.
Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бижутени бели нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan - има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи.
Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли.
Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра.
Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей (the Bund) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на "Първия търговски булевард в Китай", което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) - известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града.
Допълнителна екскурзия: Акробатично шоу - ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. (40 евро/78лева). Вечеря и нощувка /7/.

Ден 9 28.04.2018/ ШАНХАЙ - ЖУЖИЯОЖИЯО / Закуска и вечеря
екскурзия до китай Закуска.
Полудневна екскурзия до Zhujiajiao. Града който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.
Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобед завръщане в хотела. Вечеря и нощувка /8/.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (30 евро/59 лева).
Полудневна екскурзия до Zhujiajiao. Града който наричат също Венеция на изтока, заради многото канали, разделящи града.
Разположен в покрайнините на Шанхай, Zhujiajiao е очарователен град с много старинни и живописни сгради, разположени от двете страни на каналите. Града е основан преди почти 1700 години и става преуспяващ с производството си на платове и ориз. Все още има стари сгради - складове за ориз, които ни връщат назад във времето. Следобед завръщане в хотела. Вечеря и нощувка /8/.
Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (30 евро/59 лева).

Ден 10 29.04.2018/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря
Закуска.
Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова.
Панорамната обиколка на града заппочва с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти.Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен. Вечеря и нощувка /9/.

Ден 11 30.04.2018/ ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря
екскурзия до китайЗакуска.
Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао(120евро/235лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”.
Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка /10/.

Ден 12 01.05.2018/ ХОНГ КОНГ - ИСТАНБУЛ
Закуска.
Свободно време за разходки из острова. Около 18:00ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 22:45ч.

Ден 13 02.05.2018/ ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Кацане в Истанбул в 05:05ч. Полет за София в 07:50ч и кацане на летището в София в 09:05ч.

ЦЕНИ ПО ПРОГРАМАТА
 
Дата На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен на допълнително легло
20.04.2018 2080 Евро / 4068 Лева    2380 Евро / 4655 Лева 2020 Евро / 3951 Лева
 
Полетно разписание:
20.04 TK 1030 София 21:40 – Истанбул 23:05
21.04 TK  020 Истанбул 01:25 – Пекин 15:25
01.05 TK  071 Хонг Конг 22:45 – Истанбул 05:05 – на следващия ден
02.05 TK 1027 Истанбул 07:50 – София 09:05
  
Цената включва:
 • Самолетен билет с Турски авиолинии София - Истанбул - Пекин; Хонг Конг – Истанбул – София с летищни такси самолетен билет Шанхай – Хонг Конг
10 нощувки със закуски в подбрани хотели 4*
 • 2 нощувки в Пекин ( Beijing Plaza или подобен ),
 • 2 нощувки в Сиян (Xian Golden Flower by Shangri LA 4*),1н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3*) ,
 • 3 нощувки в Шанхай (Zhongxiang Hotel Shanghai 4*) и
 • 2 нощувки в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel )
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира с изключение на ден 7
 • Трансфер Пекин – Сиян с влак стрела
 • Трансфер Сиян – Лоян с влак стрела
 • Трансфер Лоян – Шанхай с влак стрела
 • Климатизиран транспорт
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата
 • Всички трансфери, упоменати в програмата
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек ЗАД „Армеец“ Водач който ще придружава групата през цялото време
Цената не включва:
 • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 30 евро / 60 лв, заплащат се предварително в България.
 • Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 30 евро/59 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Посещене на акробатично шоу в Шанхай – 40 евро/78 лв на човек (при минумум 10 записани туриста).
 • Целодневна екскурзия до о-в Макао – 120 евро/235 лв. лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.),
 • Неупоменати в програмата услуги.
 • такса за издаване на групова туристическа виза за еднократно влизане в страната – 60 USD на човек (около 108 лв.в зависимост от курса на долара).
 • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офиса на фирмата.
Допълнителна информация:
 • Цените са изготвени при следните валутни курсове: 1 USD = 1,70 лв.; като при увеличение или намаление на курса в размер на 5%  фирмата си запазва правото да преизчисли посочените цени до 21 дни преди пътуването
 • Офертата важи при минимум 15 туристи.
 • Ваксини - няма медицински изисквания за имунизации

Начин на плащане:
При резервация се внася депозит в размер на 900 евро или 1760 лв; доплащане 40 дни преди пътуването.

Срокове за анулации и неустойки:

 • До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
 • От 59 работни дни до 40 дни – 900 евро или 1760 лв
 • От 40 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването

Забележка:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 

 


 

Оферта № Е36
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах