Круизен пакет - Южна Африка

Вид транспорт: Круиз
Продължителност: 17 дни / 12 нощувки
Маршрут: Кейптаун (РЮА) , Порт Елизабет (РЮА), Дърбан (РЮА), Португалски о-в (Мозамбик), Помене (Мозамбик), с опция за продължение с посещение на водопада Виктория (Зимбабве), Ботсвана и нощувки в Национален парк Пиланесбърг (РЮА)
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Програма
КРАТЪК ВАРИАНТ:

21.01.2019 София – Истанбул

Полет София – Истанбул със следното разписание: 21:15 – 23:50
 
22.01.2019 Истанбул - Кейптаун
Следва полет до Кейптаун в 02:25. Каца в 12:35. Следва трансфер до хотел 4*.
 
Някои градове са богати на култура, нощен живот, космополитна атмосфера и изумителна архитектура, други пък на спиращи дъха пейзажи и необикновени чудеса на природата. Кейптаун има късмета да се похвали и с двете. Разположена на пресечната точка на Индийския и Атлантическия океан, притисната между планината Тейбъл и сапфирените води на залива Тейбъл Бей, столицата на ЮАР се гордее с оживено пристанище, прекрасни плажове, планински околности с разнообразна флора и фауна.
 
23.01.2019 Кейптаун – Нос Добра Надежда
В днешния ден ви предлагаме екскурзия до Нос Добра Надежда, наречен така, понеже неговото откритие давало надежда, че морският път до Индия най-после ще бъде открит.
Ще се отправим към Кейп Пойнт – впечатляваща забележителност само на 60 км от Кейптаун, покрита с ендемична растителност, спиращи дъха заливи, плажове и хълмове. Носът е част от изключително богат на растителност регион, обявен в списъците на ЮНЕСКО за световно наследсво.
Ще посетим също колония на Африканския пингвин, където ще имате възможност да чуете техния магарешки рев. Не се шегуваме. Преди да се отправим към следващата точка, ще посетим плажа Боулдер и ще поплуваме във водите на залива Фолс Бей.
Като завършек ще посетим една от най-извесните ботанически градини в света – Кирстенбош. Можете да посетите ресторанта или чайната (обядът не е включен в цената).
При метеорологична възможност ще преминете по тесния криволичещ път в планините Chapman’s Peak, почти достатъчно широк, за да се разминат две коли и ще посетите Тюленовия остров (с лодка).
 
24.01.2019 Кейптаун
В днешния ден ще разгледаме многоцветния квартал Бо-Каап - това е един от най-старите и най-очарователни квартали в южноафриканския град. Районът се характеризира с ярко оцветени домове и романтични калдъръмени улички, които датират от 18-ти век. Жителите на квартала са потомци на роби през 16 и 17 век. Ще посетим също Южно-африканския музей и замъка Добра Надежда – най-старата сграда в Южна Африка – построена между 1966 и 1979 г.
Ще завършим тура с изкачване с лифт до планината Тейбъл. Веднъж достигнали върха (1000 м) пред вас ще се открие 360 градусова гледка.
Трансфер до пристанище и настаняване на борда на кораба. Отплава в 18:00 ч.
 
25.01.2019 плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.
 
26.01.2019 Порт Елизабет, Южна Африка, 08:00 – 17:00
В днешния ден ви предлагаме възможност да посетите Национален парк Addo Elephant.  Tази добре балансирана еко-система, е убежище на над 350 слона, кейпски бизон, застрашеният черен носорог, разнообразие от антилопи и зебри, лъвове и леопарди.  Смеем да твърдим, че това е перфектната дестинация за приключенците и любителите на  дивата природа. (срещу доплащане)
 
27.01.2019 плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.
 
28.01.2019 Дърбан, Южна Африка
Предлагаме ви да посетите „Умгени парк“ – един от най-добрите птичи резервати в света. Покрит с гъста растителност по поречието на река Умгени, паркът осъществява програми за развъждане на редки и застрашени видове. По многобройните пътеки, виещи се из тучната субтропична растителност и покрай водопади, можете да видите представители от семейство туракови, какаду, различни видове папагали, тукан, застрашения качулат жерав и други местни видове.
 
29.01.2019 Португалски остров, Мозамбик 08:00 – 17:00
Днес ви предлагаме да се насладите на греещото слънце и да се разходите боси по красивия, дългъг 6 километра плаж , който този самотен, необитаем остров предоставя.  Гмурнете се в топлите кристални океански води, отдъхнете на нежния пясък и се заредете с витамина на щастието.
 
30.01.2019 Помене, Мозамбик 09:00 – 18:00
Заливът Помене е едно скрито африканско съкровище. Поради отдалечеността си и слабата населеност, Помене е запазил девствената си красота. Пред вас ще се открият красива лагуна, мангрови дървета, кристално сини води и пухкав бял пясък.
 
31.01.2019 плаване
 
01.02.2019 Дърбан, ЮАР, акостира в 05:30
Освобождаване на каютите и напускане на кораба. Трансфер до хотел 4*.
Възможност за посещение на африкаското селище Шакаленд, където ще се опознаете живота и бита на зулусите.  Южна Африка е наситена с африкански култури, но зулусите са несъмнено една от най-значимите култури, от гледна точка на история, наследство и съвременна идентичност.
Ще видите как правят копията си, как строят колибите си.  Ще ви покажат кошниците, които плетат и керамиката, която изработват и декорират в многобройни цветове. Ще се насладите на традиционни зулуски ястия и домашната им бира, докато те ви показват техините традиционни танци. (срещу доплащане)
Нощувка.
 
02.02.2019 Дърбан - Истанбул
Освобождаване на хотела и трансфер до летище за полет Дърбан – Истанбул със следното разписание: 16:35 – 05:45 +1
 
03.02.2019 Истанбул – София
Полет Истанбул – София в 08:35. Каца в 08:50 ч.


Дълъг вариант с опция за посещение на водопада Виктория, круиз по Замбези, Ботсвана и национален парк Пиланесбърг:
 
 
02.02.2019 Дърбан - Виктория Фолс – круиз по Замбези
Освобождаване на хотела и трансфер до летище за ранен полет Дърбан - Виктория. Трансфер до хотел 4* и настаняване.
След като се настаните, ще се отправите на круиз по река Замбези. Запечатайте един от най-красивите залези в Африка. Ще се любувате и на диви животни, които идват да утолят жаждата си в горещия ден – слонове, жирафи, хипопотами, крокодили и др.
Нощувка.
 
03.02.2019 Водопадът Виктория
В днешния ден ще видите едно от седемте чудеса на природата – водопада Виктория. Местните го наричат Мазей-о-Туня, в превод Гърмящият дим. Най-вероятно поради факта, че гледан от десетки километри се вижда облак мъгла. Един от най-интересните феномени е, че водите на река Замбези, които го захранват текат  съвсем спокойно до самия ръб на скалата. После падат с гръм и трясък. А веднага след това реката се връща към предишния си плавен ход.
След това ще се отправите към моста Виктория, където пред вас ще се открие панорамна гледка към главната част от водопада.
Нощувка.
 
04.02.2019 Виктория
Възможност за посещение на Национален парк Чобе в Ботсвана - дом на една от най-големите концентрации на дивеч в Африка  само на час път от водопада Виктория. Ще имате възможност да плавате по река Чобе – източника на живот на парка.  Лодките плават край прозяващи се хипопотами, стада слонове и ята от хиляди водоплаващи птици край бреговете. (срещу доплащане)
Нощувка.
 
05.02.2019 Виктория – Йоханесбург
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище за полет Виктория – Йоханесбург. Следва трансфер до Националния парк Пиланесбърг и настаняване в хотел 4*. Нощувка.
 
06.02.2019 Национален парк Пиланесбърг
Разположен северозападно от  Йоханесбург, паркът Пиланесбърг е третият по големина в Южна Африка. Той е дом на голямо разнообразие от растителни и животиснки видове, в това число и „голямата петорка“. Паркът се намира в близост и до Сън Сити – кралството на забавленията, африканският Лас Вегас.
Нощувка.
 
07.02.2019 Пиланесбърг – Йоханесбург -Истанбул
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотел и трансфер до летище Йоханесбург за полет до Истанбул със следното разписание 19:20-05:55+1.
 
08.02.2019 Истанбул – София
Полет Истанбул – София в 08:35. Каца в България в 08:50 ч.
Хотели
MSC Musica 5*
  
 
Цената включва:
- Полети София – Кейп Таун; Йоханесбург – София с 1 бр. ръчен багаж и 2 бр. чекиран багаж и летищни такси
- Вътрешни полети Дърбан – Виктория; Виктория – Йоханесбург с с 1 бр. ръчен багаж и 2 бр. чекиран багаж и летищни такси (дълъг вариант)
- 8 нощувки на борда на круизен кораб MSC Musica
- Пристанищни такси
- Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион“
- Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
- Развлекателни програми и съоръжения на борда на кораба
- Всички трансфери, описани по програмата
- 2 нощувки в Кейп Таун в хотел 4* със закуска
- 1 нощувка в Дърбан в хотел 4* със закуска
- 3 нощувки на водопада Виктория в хотел 4* със закуска (дълъг вариант)

- 2 нощувки в Национален парк Пиланесбърг в хотел 4* със закуска (дълъг вариант)

- Следните екскурзии: целодневна екскурзия до Нос Добра Надежда, полудневен сититур на Кейп Таун
- Круиз по река Замбези, екскурзия до водопада Виктория (дълъг вариант)
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро 
- Водач при записани 10 човека
Цената не включва:- Виза за Република Южна Африка – 65 лв
- Виза за Мозамбик – 50 USD
- Виза за Зимбабве – 30 USD (дълъг вариант)

- Такса обслужване на кораба по 10 евро на ден на човек
- Екскурзиите на брега
-SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
- Ползването на сателитен телефон и интернет
 
Визи:
· Виза за Република Южна Африка - издава се предварително. Необходими са 10 работни дни. Таксата е 65 лв. Необходими документи за туристическа виза:
-  Международен паспорт валиден минимум 6 месеца, считано от датата на напускане на страната.
-  2 снимки паспортен формат
-  Вярно попълнена визова анкета 
-  Подробно извлечение от банкова сметка на пътуващия или кредитна карта задължително с подпис и печат от обслужващата банка на всяка страница. Трябва съвсем точно да са отразени входящите и изходящи парични потоци за последните 3 месеца. Крайното салдо трябва да е положително и да надвишава сумата от 500 евро на седмица престой. Разпечатката следва да бъде на английски език или преведена от лицензирана преводаческа агенция.
-  За работещи: Служебна бележка от местоработата на пътуващите. Задължително на английски език с подпис и печат на фирмата. В служебната бележка трябва да е ясно упомената заеманата от пътуващия длъжност, от кога е на този пост, каква е месечната му заплата за последното полугодие и че за датите на престоя в ЮАР той ще бъде в редовен годишен отпуск (платен или неплатен).
-За пенсионери: Бележка от НОИ. Не е необходим превод на английски.
-  При пътуване с деца ако пътуват само с един родител или без родители трябва да се представи нотариално заверено пълномощно на английски с разрешение за напускане на страната, заедно с акта за раждане на детето също преведен на английски и заверен с апостил.
 
· Виза за Мозамбик – издава се на борда на кораба – 50 USD
· Виза за Зимбабве – издава се на място на летището – 30 USD (дълъг вариант)


Ваксини:
Изисква се имунизация срещу жълта треска за Мозамбик.

Забележка:
Офертата с водач от агенцията е валидна при записани минимум 10 човека
Цените са валидни до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните круизи

Условия за резервация:
- Потвърждаване на резервация с 50 % депозит при повече от 60 дни до датата на отплаване и доплащане до 60 дни преди датата на отплаване
- или 100% плащане при по-малко от 60 дни до датата на отплаване

Оферта № Е145
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах