ПЪТЕШЕСТВИЕ В СВЕТА НА СБЪДНАТИТЕ МЕЧТИ – 7 НОЩУВКИ

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Маршрут: Едно ново, вълнуващо и силно вдъхновяващо пътешествие. Ще ви отведем там където традицията, модерният свят и тайнствения чар на арабския дух ще ви заредят с радост за душата и сетивата за дълго време!
Дати на пътуване: 21.01 – 28.01.2023; 18.02 – 25.02.2023; 02.03 – 09.03.2023; 20.05 –27.05.2023; 09.09 – 16.09.2023; 07.10 – 14.10.2023; 04.11– 11.11.2023; 02.12 – 09.12.2023
Дати: 16.10.2023, 09.11.2023
Цена от: 2600 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
16.10.2023 23.10.2023 от 2700 лв. резервация
09.11.2023 16.11.2023 от 2600 лв. резервация
 • Програма
Програма по дни
 
Ден 1 София - Доха
Тръгване от Летище София с полет на Qatar Airways за Доха, Катар.
 • Излитане в 12:50 ч.
 • Пристигане в Доха в 18:30 ч. Трансфер до избрания хотел.
 • Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 2 Доха
катар Закуска. и 9:00 ч. стартираме деня с много усмивка и прекрасни очаквания, тъй като ще видим няколко емблематични места в Доха – столицата на Катар. – Включен в цената.
 • Турът ни ще започне с разходка с трамвай през новият район Мшейреб, разположен в историческия център на Доха – най - „умният“ район в света, изграден на база на най-новите екологични технологии.
 • Ще продължим тура ни на стария емблематичен пазар Сук Уакиф (Souq Wakif). Традиционен пазар с безброй малки магазинчета, където ще откриете всичко от керамични ръчно изработени изделия, подправки, арабски сладкиши и парфюми, традиционни облекла и класически сувенири.
 • Кратка почивка за традиционно арабско кафе с фурми.
 • Продължаваме с преминаване през Новият център на Доха с впечатляващите небостъргачи, района наречен Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“.
 • Неусетно ще се озовем пред Културното Селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, алеи за разходки, прекрасни ресторанти и кафенета, както и център на много и различни по рода си събития.
 • След това ще се отправим към Перлата или The Pearl, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-лускозните райони на Доха, а е зъздаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ. В миналото катарците са били беден пустинен народ, който се е изхранвал най-вече с риболов и добив на морски перли. Тук на това красиво място ще видите различна архитектура във всяка перла от наниза, ще видите красива марина с луксозни яхти. Едно привлекателно място за разходки и вкусно похапване.
 • Около 13:00 ч. прибиране в хотела.

Ден 3 Доха
Закуска и свободен ден за турове с допълително заплащане или просто за почивка.
Допълнителен тур: ТУР ШАХАНИЯ
След закуска в 09:00 ч. потегляме извън Доха, за да ви покажем и разкажем за един катарец, ценител на историята и скъпите ретро автомобили, ще ви покажем пълна ферма с камили, както и ще открехнем завесата и ще разберем за един от най-популярните спортове тук, наричан още „спорта на шейховете“.
Започваме с посещение на пистата за съзстезания с камили, това е едно наистина уникално място, където не само се провеждат състезания, но и където камилите тренират и се подготвят за предстоящи турнири.
         След това ще посетим близката ферма за камили, и ще ви разкажем за интересни непознати факти за т.нар. „спорт на шейховете“
После потегляме към забележителното имение и частен музей на Шейх Фейсал, в който са изложени хиляди артефакти събирани от цял свят, включително на български старинни монети, ретро спортни автомоболи и класически произведения на изкуството.
Цена на човек: 165 лв.
***Минимум туристи за провеждане на тура – 6

Ден 4 Доха
катар Закуска и време за почивка до 13:30 ч.
В 13:45 ч. бъдете готови да ви отведем  на едно пътешествие с много адреналин, но крайната ни точка ще бъде онова уникално място за Катарската пустиня - там където пустинята целува морето. – Включен в цената.
Насладете се на екстремно шофиране в пустинята и покорете извисяващите се дюни. Ще имате възможността да наблюдавате и да се докоснете до един природен феномен, който се среща на само още 2 места в света, далеч от арабския свят, а именно естествената граница на пясъчните дюни на катарската пустиня с Арабско море. Има още един природен феномен в пустинята, който е толкова мистичен, че привлича много търсачи на необичайни приключения, а именно „Въздишките на пустинята“, звуците, които се чуват наподобяват на стенания на жена, която сякаш търси помощ, реално се дължи на специфична комбинация между температурата на въздуха и преноса на определни въздушни маси и е рядкост да бъде точно прогнозирано.
Стартиране в 14:00 ч. с тръгване от хотела и отправяне към пустинята. Преди да започне шеметното препускане през пустинята ще спрем, за да пояздим камили и  да се запознаем отблизо с ловни соколи. Ще бъдем посрещнати с традиционни напитки и усмивки. Ще изпитаме тръпката от шофирането нагоре и над високите пясъчни дюни и спиране на върха – идеално за запечатване на прекрасните моменти със снимка. Ще продължим препускането през пустинята, но без да пропуснем красиви места с изглед за снимки, които да запечатат тези очарователни моменти, докато не стигнем там където пустинята среща морето, перфектно място за посрещане на залеза.
Ще направим кратка спирка на пустинен лагер, където ще ви посрещнат с традиционно кафе, чай и фреш сокове. И през това време ви препоръчваме да се насладите на топлите тюркоазени води на Арабско море (за целта всеки, който желае да направи и кратък плаж, може да си носи бански костюм и хавлия).
С пълна кошница забавни и незабравими емоции ще отпътуваме към хотела ни в Доха.

 

Ден 5 Доха
Закуска и свободно време за допълнителни турове или почивка.
Допълнителен тур: „СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА ДОХА“ - истински празник на културата и изкуството, прекрасна архитектура, Посещение на Кралските конюшни „Al Shaqab”, Националната Библиотека на Катар – съкровищница на националното и световно наследство и посещение на футуристичната и вероятно с най-нестандартна архитектура джамия „ Education city”.
09:30 ч., тръгване от хотела с климатизиран транспорт и гид, с осигурена вода за туристите. По пътя ни ще минем през зашеметяващото произведение на изксуството “The Miraculous Journey” на Деймиън Хирт разположено пред Медицинският център Сидра, показващ пътешествието на човека от отробата до първата глъдка живот.
Този незабравим ден ще продължим с посещение на “Al Shaqab” Кралските конюшни. Предстои ви среща, която се помни цял живот, а именно с великолепни чистокръвни арабски коне. Ще видите СПА центъра, в който релаксират тези божествени създания и колко специални грижи с много респект се полагат за тях!
Продължаваме към Джамията “Education city”, изумителна архитектура, символизираща хармонията между исляма и модерния свят.
Пътешествието ни ще завърши там където душата се храни – Националната библиотека на Катар, намираща се в Студентския град, където младостта и познанието вървят ръка за ръка. В библиотеката се съхраняват ценни стари ръкописи от арабско-ислямския свят. В този храм на книгата се съхраняват ценни екземпляри от цял свят. Библиотеката ще ви впечатли с лежерната си обстановка, естествена светлина и тишина, която наподобява усещането да сте в духовен храм.
Цена на човек: 185 лв.
*** Минимум туристи за провеждане на тура: 6
 

Ден 6 Доха
Закуска и свободно време или възможност за допълнителна екскурзия.
Допълнителен тур (дневен): АРАБСКО КУЛИНАРНО ВЪЛШЕБСТВО НА СУК УАКРА.
 • Турът ще стартира в 10:30 ч., като ще ни отведе в съседния град на Доха, а именно Ал Уакра (Al Wakrah). Един сравнително нов град, но и много привлекателно място за всички, които търсят да попаднат на по-различно място от столицата Доха. Ще направим кратка обиколка на града и ще стигнем до местния пазар, който за разлика от този в Доха е разположен на самият морски бряг. Ще имате възможност да се разходите из обширната алея край брега, и да се разходите из вътрешните тесни улички на пазара. В 12:30 ч. ще ви поканим на обяд в най-популярния ресторант за арабска кухня на Сук Уакра - Zaman Al-Khair Village. Нашите домакини ще ни представят богато разнообразие от традиционни разядки предястия, основни ястия и десерти, приготвени по стари арабски рецепти произлизащи от сирийската и ливанската кухня, но превърнали се в любими на ценителите на вкусната храна от цял свят. След презентацията ще имаме възможност да се насладим на завладяващите вкусове и аромати. В 14:00 ч. тръгване обратно към Доха и вашият хотел.
Цена на човек - 148 лв.

Допълнителна екскурзия (вечерен): КРУИЗ С ВЕЧЕРЯ, в традиционна кораб с включена вечеря по време на вълшебното плаване. Ще се насладите на прекрасната звезда и блестяща гледка към пулсиращия в светлини град от водите на Арабско море.
 • Трансфер до Пристанището разположено на красивата крайбрежна зона на Доха. Настаняване в традиционния кораб, наречен Dhow.
 • Турът ни ще започне преминавайки от модерния нов център на Доха с небостъргачи обляни в светлини и ще продължи до емблематичния остров Перлата (The Pearl).
 • По време на тура в Арабско море със спиращи дъха гледки, ще се насладите на вкусна вечеря. Ще имате възможността да запечатате спомени и красиви снимки по време на пътуването.
 • Пътешествието ще продължи 4 часа.
Цена на човек: 160 лв.
*** Минимум записани туристи за провеждане на тура - 10

Ден 7 Доха
Закуска и свободно време. Нощувка.

Ден 8 Доха - София
В 04:30 ч. трансфер: Хотел – Летище. Излитане от Доха в 07:45 ч. и кацане в София в 11:50 ч. (БГ време).


София - Доха - София
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ:

Период за настаняване: 21.01 – 28.01.2023; 18.02 – 25.02.2023; 02.03 – 09.03.2023; 20.05 –27.05.2023;  09.09 – 16.09.2023; 07.10 – 14.10.2023; 04.11– 11.11.2023;  02.12 – 09.12.2023
 
Тип настаняване Swiss-Belinn Hotel 3*
На човек в Дв.стая 1980
Единична стая 2337
 
Период за настаняване: 20.05 –27.05.2023;  09.09 – 16.09.2023;
 
Тип настаняване Souq Waqif Boutique Hotel 5* - препоръчан
На човек в Дв.стая 2305
Единична стая 2876
 
Период за настаняване: 21.01 – 28.01.2023; 18.02 – 25.02.2023; 02.03 – 09.03.2023; 07.10 – 14.10.2023; 04.11– 11.11.2023; 02.12 – 09.12.2023
 
Тип настаняване Souq Waqif Boutique Hotel 5* - препоръчан
На човек в Дв.стая 2445
Единична стая 3230
Пакетните цени включват:
 • Двупосочен самолетен билет с Qatar Airways: София – Доха – София, с директен полет  и включен 25 кг./чекиран багаж, 7 кг./ръчен багаж и кетъринг по време на полета. Времетраене на полета – 4 часа и 50 мин.
 • 7 нощувки с настаняване в 3* или 5 * Хотел с включена закуска.
 • Двупосочен летищен трансфер: Летище Доха – Хотел – Летище Доха
 • Водач с групата от тръгването от България и по време на целия престой.
 • 2 тура: Доха Сити тур и Джип сафари приключение. Всички турове се извършват с лицензиран транспорт и екскурзовод на български език или гид на английски език с превод на български от водача на групата.
 • Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 EUR.
Пакетните цени НЕ включват:
 • PCR тест или Антигенен тест преди заминаване, ако се изисква.
 • Лични разходи
 • Бакшиши
 • Допълннителни екскурзии
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“
 • И други разходи извън описаните в „Цената включва“
 • Препоръчителен минимален бакшиш на тур/ на човек – 10 лв. (20 Катарски реала).
УСЛОВИЯ ПО ОФЕРТАТА:
Резервации и анулации:
 • Цените на пакетите и екскурзиите са в БГ лева.
 • При резервация се заплащат 50 % от пакетната цена до 24 часа след потвърждение. Окончателното разплащане на останалите 50% се заплащат 30 дни преди отпътуване.
Анулации:
 •  Не се прилага безплатна анулация. Препоръчваме всеки турист да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“.
Изисквания за пътуване в Катар свързани с Covid-19:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца, след датата на напускане на Катар. Няма визи за български граждани.
 • Необходимо е да се изтегли на мобилния телефон приложението EHTERAZ, активира се на място в Катар.

Оферта № Е320
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах