Южна Африка, Ботсвана, Зимбабве с Водопада “Виктория” и парк Крюгер

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 12 дни / 9 нощувки
Маршрут: София - Истанбул - Йоханесбург - Виктория Фолс – *Ботсвана (Чобе) – Национален парк Крюгер - Кейп Таун - Нос Добра Надежда - Перла – Франчук – Стеленбош - Кейп Таун - Истанбул - София
Дати: 12.02.2023
Цена от: 8018.90 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
12.02.2023 23.02.2023 от 8018.90 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
Програма по дни


Едно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е вторият по население град в Южна Африка. Разположен е в подножието на планината Тейбъл, която се бори за място в класацията на Новите седем чудеса на света. Зад нея се вижда легендарният Дяволски връх, а Картината се допълва от красиви бели плажове и полуостров Кейп, известен с уникалната си флора, пълноводните реки и природата, като цяло. В Кейптаун хората имат друго усещане за живота. Те живеят, за да се радват и наслаждават.
 
Ден 1 18.03 / София – Истанбул – Йоханесбург
Излитане от София с полет на Turkish Airlines в 21:15 ч. Кратък престой на летище Ататюрк в Истанбул и полет до Йоханесбург в 02:15 ч.

Ден 2 19.03 / Йоханесбург 28.03.2017: Йоханесбург
екскурзия до ЮАРКацане в Йоханесбург в 11:05 и посрещане от фирмата партньор за трансфер до хотел  Peermont Metcourt at Emperors Palace 4*. Настаняване и свободно време за освежаване и почивка. Следва среща в лобито на хотела с местния екскурзовод за следобедна обиколка на най-важният промишлен и финансов център на страната – Йоханесбург. Известен още като Ел Дорадо, градът е основан през 1886 по време на Златната треска. Ще минем покрай централната поща с часовника, централната библиотека, музея на изобразителните изкусктва, палеонтологическия музей, в който се съхраняват останки на първобитни хора  и скелет на динозавър от преди 130 милн. години. Фотопауза в новия модерен център на града в район Стандтон, площата на Нелсън Мандела с 6-метроваа статуя. Продължаваме с обиколка на Совето – район на Йоханесбург с тъмнокожо население. Завръщаме се в хотела. Свободно време за вечеря в някой от многобройните ресторанти в комплекс Emperors. Нощувка /1/.

Ден 3 20.03 / Йоханесбург – Водопада Виктория
екскурзия до юарСлед закуска, освобождаванe на стаите, трансфер до летището и кратък вътрешен полет дo Зимбабве. Пристигане в района на Водопада Виктория в 13.05 ч. Трансфер и настаняване в The Kingdom 4* в близост до водопадите. В следобедните часове плаване с корабче по течението на река Замбези - четвъртата по големина речна система на африканския континент. Преди челото на водопада се тръгва по горното течение на реката, преминава се покрай множество големи и малки островчета с гъсти дъждовни гори. Край бреговете могат да се наблюдават десетки щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори и любопитните носорози не са изключение. В непосредствена близост, несмущавани от човешкото присъствие, смело плуват крокодили. В края на деня, приятно уморени, ставате жертва на магнетично-червените речни вълни и прословутия африкански залез. Нощувка /2/ във Виктория Фолс.

Ден 4 21.03 / Водопада Виктория
екскурзия до юарСлед закуска започваме деня си с кратък преход през джунглата до водопадите Виктория и 2-часова обиколка на най-големите и красиви водопади на Африка. Водопадът Виктория - едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек” (падащата вода разпръсква капки вода, която създава впечатление за пушек), изливащи се от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве, водопадите са едни от най-красивите в света. Площта, която заемат и забележителната височина от 130 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, създават неподозирано завладяващи усещания. Човек с часове стои омагьосан от тътена на неукротимата водна маса. Връщане в хотела и свободно време (*по желание може да се включите в някоя от многобройните допълнителни дейности, които предлагаме във Виктория Фолс и околността, като горещо препоръчваме полет с хеликоптер над водопада – едно преживяване, което се помни цял живот и “разходката” с лъв). Нощувка /3/.

Ден 5 22.03 / Водопада Виктория – Ботсвана - Нациоален парк Чобе – Виктория Фолс
екскурзия до юарЗакуска. *По жлание днешния ден се отправяме към сеседната страна Ботсвана, където може да се насладите на Game Drive сафари с открити джипове до пълноводните реки, основен водоемен източник на безбройните стада с животни. В Ботсвана имаме подсигурен обяд , а вечерта, *по желание – от 19:00 шоу предлагаме атрактивна шоу програма и „Бома-вечеря” ( в ”Boma” ресторант) с местни специалитети, музика и танци. Нощувка /4/.

 

Ден 6 23.03 / Водопада Виктория – Йоханесбург – парк Крюгер
екскурзия в юарЗакуска, освобождаване на хотела и полет до Йоханесбург. Кацане в Йоханесбург и отпътуваме към парка Крюгер. Това ще бъде целодневно пътуване, по време на което ще имате възможност да видите прекрасни природни забележителности. Нощувка /5/ и вечеря в Национален парк Крюгер – Kruger Park Lodge 4*.

 

Ден 7 24.03 / парк Крюгер
екскурзия до юарРанно отпътуване (около 6ч сутринта) за целодневно сафари в Национален парк Крюгер (включено в цената). Ще видим голямо многообразие от птици и животни, като най-голямата ни цел е голямата петорка: лъв, слон, бивол, носорог и леопард, които ще търсим с помощта на нашите опитни водачи в специално пригодени за целта открити джипове. Не забравяйте своите камери и зарядни устройства!
Почивка за обяд в ресторант от парка (включен в цената).
Сафарито продължава до 17:00ч, когато ще се върнем в лоджата. Връщане в хотела вечерта и вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка /6/.
 
Ден 8 25.03 / Крюгер - Кейптаун
екскурзия до юарЗакуска и трансфер до летището в Скукуза и полет до Кейптаун. Пристигане в 14:00 местно време. Следва трансфер до Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + намиращ се  в близост до района на голeмия търговски и развлекателен център  Waterfront - старото пристанище преустроено като място за отдих и развлечения. Следва обиколка на града изкачване до Тейбъл Маунтин с въжената линия. Завръщане в хотела и нощувка /7/.

Ден 9 26.03 / Кейп Таун - Нос Добра Надежда
екскурзия до юарЗакуска. Следва целодневен тур до Нос Добра Надежда - най-югозападната точка на континента Африка. Тура се движи по протежение на целия полуостров от страна на Атлантически океан със всички курортни райони, а също така и на тези от Индийски океан. Свободно време за обяд (препоръчваме ви ресторант “Two Oceans” с добре приготвени морски продукти и красив панорамен изглед).  По пътя до Нос Добра Надежда  ще имате възможност да посетите остров с моржове и колония от пингвини.
Завръщане в хотела около 18.00 часа и *пожелание вечеря в Маркос Ресторант със типична африканска кухня, музика и танци. Нощувка /8/.
Ден 10 27.03 / Перла - Франчук – Стеленбош – Кейп Таун
екскурзия до юарЗакуска. Екскурзия до прочутите винени ферми около Кейп Таун. Ще посетим  трите съседни града – Перла, където ще имате възможност да дегустирате различни сирена и вина; Франчук, където ще имате свободно време за обяд и  Стеленбош, където ще направим обиколен тур на градчето. Завръщане във вече познатия ни хотел в Кейп Таун.
*По желание в 18:00 е срещата в лобито на хотела за вечеря с музикално артистично представление, с включен Welcome drink в Rockwell Theatre.  Нощувка /9/.

Ден 11 28.03 / Кейп Таун - Истанбул
Закуска. Освобождаване на хотела и свободно време.
Трансфер до летището за директен полет в 17:20 до Истанбул. Кацане в Истанбул в 05:05 часа.
Ден 12 29.03 / Истанбул - София
Кратък престой на летище Ататюрк и полет за София в 07:50 часа. Пристигане в София в 09:05 сутринта следващия ден.
 

Пакетна цена:
 
Дата на заминаване: Цена на човек в двойна стая: Цена на човек в единична стая:
18.03.2018 г. 3170 евро/ 6200 лв 3670 € / 7180 лв


Полетно разписание Турски Авиолинии:
 • На 18.03 полет № 1030 излита от София в 21:15 и каца в Истанбул в 23:50
 • На 19.03 полет № 42 излита от Истанбул в 02:15 и каца в Йоханесбург в 11:05
 • На 28.03 полет № 45 излита от Кейп Таун в 17:20 и каца в Истанбул в 05:05 на следващия ден
 • На 29.03 полет № 1027 излита от Истанбул в 07:50 и каца в София в 09:05  

Примерни хотели по програмата:
Peermont Metcourt at Emperors Palace 4*
The Kingdom 4*
Kruger Park Lodge 4*
Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* +
 
Цената включва:
 • Самолетен билет с Turkish Airlines - София – Йоханесбург и Кейп Таун – София;
 • Самолетен билет до Йоханесбург – Виктория Фолс - Йоханесбург;
 • Самолетен билет Скукуза - Кейп Таун;
 • Всички летищни такси и включен багаж до 23 кг за всички полети;
 • Всички трансфери по програмата;
 • 1 нощувка със закуска в Йоханесбург в хотел Peermont Metcourt at Emperors Palace 4* или подобен;
 • 3 нощувки със закуски във Виктория Фолс в The Kingdom 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски, обеди и вечери в нац. парк Крюгер в Kruger Park Lodge 4* с включенo целодневно сафари;
 • 3 нощувки със закуски в Кейп Таун - Victoria & Alfred Hotel Waterfront 3* + или подобен;
 • 9 закуски, 2 вечери и 2 обядa;
 • Дегустация на вина и сирена във винените ферми около Кейп Таун;
 • Панорамна обиколка на Йоханесбург;
 • Сънсет Круиз по р. Замбези до Водопада Виктория с включени напитки и разядки; Обиколка на Водопада Виктория с включена такса за парка;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • Качване на Тeйбъл Маунтин с въжена линия в Кайптаун;
 • Екскурзия до н. Добра Надежда и круиз до Острова на тюленитe и Острова на пингвините;
 • Водач на български език през цялото пътуване;
 • Медицинска застраховка за периода на пътуване с асистанс и покритие 10 000 евро
Цената не включва:
 • Виза ЮАР – 65 лева – подава се лично в посолството на ЮАР с адрес: 1000 София, ул. „Шипка” 7. Телефон: 359 2 983 3505;
 • Виза Зимбабве – след електронно одобрение и попълнен формуляр, на място на летище се заплащат $ 30.
 • Такса за обработка и подаване на документите за визи за ЮАР и за Зимбабве – 20 лева;
 • Допълнителни Атракции:
  • Шоу програма и „Бома-вечеря” (”Boma” ресторант) с местни специалитети – 75 евро.
  • Разходка с лъв с включен трансфер – 145 евро
  • Еднодневна екскурзия до Ботсвана, парка Чобе с включен обяд – 150 евро
  • Полет с хеликоптер над Водопада Виктория с включен трансфер – 150 евро
  • Вечеря с мюзикално артистично представление в Rockwell Theatre, с включен Welcome drink и двупосочен трансфер от/до хотела – 55 евро
 • По желание бакшиши за екскурзоводи и шофьори – около 30 евро

Оферта № Е48
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах