Южна Корея и Япония - Вашето приключение

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 13 дни / 10 нощувки
Маршрут: София-Истанбул-Сеул–Андонг–Куенджу-Пусан-Осака–Киото-Токио-Хаконе–Фуджи-Нико-Токио-Истанбул-София
Дати:
Цена от: 0 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Програма по дни
 
Ден 1 20.05: София – Истанбул
Излитане от София в 21:40 ч. с Turkish Airways. Кацане в Истанбул в 23:05 ч. Кратък престой на летището.

Ден 2 21.05: Истанбул - Сеул , Вечеря
Излитане от Истанбул в 02:29 ч. за Сеул. Кацане в Сеул в 17:35 ч. местни време. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване и свободно време за релакс и освежаване. Вечерта ще се разходим до местен традиционен ресторант за вечеря. Връщане в хотела и нощувка /1/.
 

Ден 3 22.05: Сеул, Закуска, Обяд и Вечеря
екскурзия до Южна КореяЗакуска. Днешния ден ще посетим кралския дворец Changdeokgung, който е втората кралска вила, построена след двореца Гионгбукгунг през 1398 г. Това е главният дворец на много царе на династията Хосеон и е най-добре запазеният от петте останали царски двореца Хосеон. Дворцовите площадки се състоят от обществен дворец, сграда за кралско семейство и задна градина. Известно като място за почивка на царете, задната градина се гордее с гигантско дърво, което е на повече от 300 години, малко езерце и павилион. В този дворец се е разиграла една от най-трагичните драми в корейската история през 1895 г., когато императрица Меонгсеонг била екзекутирана от японците. Продължаваме обиколката си с Националния музей - дворец на Корея. Историята на музея започва през 1909 г., когато император Сунджон го основава. Колекцията на музея в двореца Чхангенгун и колекция от Японския държавен музей, основан през периода на окупация, са основните експонати тук. Открит е като самостоятелен музей през 1945 г., когато Южна Корея става независима. Следва разходка по улицата на художниците и приложните занаяти Инса-донг – известна с многобройните си галерии с картини, изделия на майсторите на традиционно корейско изкуство и антики. Завършваме деня си с прекрасна гледка над вечерен Сеул от телевизионната кула Soul N-Tower. Връщане в хотела, вечеря и нощувка /2/.

Ден 4 23.05: Сеул – Андонг – Куенджу , Закуска, Обяд и Вечeря
екскурзия до Южна КореяЗакуска. Ранно отпътуване към живописното градче Андонг (240 км от Сеул – 5 часа), люлка на корейското конфуцианство. Андонг се смята за духовното средище на Корея и основата на корейската културна традиция. Учението на китайския философ Конфуций навлиза в Корея още в началото на новата ера и с течение на столетията става водещо в  корейския светоглед. Посещение на традиционното етнографско селище Хахое (ЮНЕСКО) – градче от времето на Династия Чосун (1392-1910) и класическо Конфуцианско селище.  След обяд се насочваме към езерото Anapji  в Националния парк Куенджу. Езерото е създадено по заповед на крал Мунму през 674 година и е било част от дворцовия комплекс на древната Сила (57 г. пр.н.е. - 935 г) . Разположено е в края на двореца Банволсеонг, в централната част на града. С овална форма е - 200 м от изток на запад и на 180 м от север на юг. Три малки острова по средата правят гледката още по-красива. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка /3/.

Ден 5 24.05: Кенджу – Пусан , Закуска, Обяд и Вечеря
екскурзия до Южна КореяЗакуска и посешение на храма Булгукса, известен като шедьовър на будисткото изкуство. Храмът е част от световното наследство на ЮНЕСКО и основно светилище на ордена Джоге. По време на златната епоха на кралство Сила, в него са се съхранявали най-ранните дървени плочки с будистки сутри от 704-751г., отпечатани върху черничеви свитъци, кото могат да се видят и до днес.  На територията на комплекса има 7 национални съкровища, които ни въздействат с красота, спокойствие и усещане за святост. Продължаваме обиколката си с Националния музей на Кенджу, и парка Тимули с кралските гробниците на династията Сила. Следва посещение на будисткия храм Хедонг Йонггунг, построен през 1376 г. от учителя, известен като Наонг по време на династията Горео. Храмовият комплекс е голям и един от малкото в Корея е разположен на брега на морето. По този начин, в комбинация с близостта до плажа Haeundae и източната част на Бусан, храмът е популярен сред туристи. Продължаваме с парка Йонгдусан заемащ 69 хил. кв. метра. В парка се намират кулата на Пусан, градската художествена галерия - Йонгдусан, както и на Аквариума Пусан. По желание изкачване до обсерваторията в кулата. Настаняване в хотела, вечеря и нощувка /4/.

Ден 6 25.05: Пусан - Осака , Закуска, Обяд
екскурзия до Южна КореяЗакуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Пусан за полет до Осака - „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Кацане в Осака ранния следобяд. Следва посрещане от местната фирма-партньор и свободно време за обяд. Започваме обиколката на града с  Замъкът на Осака, изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивият и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардировките по време на II СВ. Продължаваме със сградата Умейда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град. В края на деня ще се разходим по централната пешеходна улица Дотомбори с много магазини, кафенета и ресторанти – кулинарният рай на страната. Настаняваме се в хотела. Нощувка /5/.

Ден 7 26.05: Киото , Закуска
екскурзия до Южна КореяЗакуска и среща в лобито с местния екскурзовод. Започваме деня с посещение на прекрасните бамбукови градини в Арашияма. Арашияма e красив туристически район в западните покрайнини на Киото, който става популярна дестинация, през периода Хейан (794-1185), когато благородници започват да посещават района, за да се насладят на естествената красота на природата. Следваща спирка е мостът Тогецу-кьо – част от наследството на Киото от повече от четиристотин години. Дървеният мост обхваща река Кацура и често присъства в историческите филми за Япония. Популярно място е за вечеря, особено с местно уловения пресен шаран. Също така мостът е важно място за просвещение на местните деца. Облечени в традиционни кимона младите момчета и момичета първо получават благословение в местния храм и след това си проправят път през моста. Поверието гласи, че пътя по моста трябва да бъде изминат без да се връщат назад и ако някой игнорира тази препоръка, цял живот ще има лош късмет и ще носи такъв на близките си. Следва свободно време за обяд и посещение на Кинкаку-джи (на японски 金閣寺) или още известен като Златния павилион е дзен будистки храм и един от най-известните храмове в Япония, който е проектиран като вила на благородник, а вторият му собственик шогун Йошимитцу Ашикага построява златния павилион, създава прекрасната градина през 1394 г. и прекарва остатъка от живота си тук. Част е от храма Рокуон-джи. Градинският комплекс е отличен образец на градински дизайн от периода Муромачи,смятан за класическа епоха на японския градински дизайн. Продължаваме обиколката си със Замъка Ниджо - построен от шогун Токугава Йеясу като символ на неговата военна и политическа сила. Вечерта завършваме с разходка из старинния квартал Гион - района на гейшите представящи традиционните японски изкуства - икебана, чаена церемония и др. Връщане в хотела и нощувка /6/.

Ден 8 27.05: Киото – Токио , Закуска
екскурзия до Южна КореяЗакуска. Среща в лобито на хотела с местния екскурзовод за обиколка на втората столица на Япония (794-1868 г.) Започваме с Императорският дворец в Киото - бившият управляващ дворец на императора в Япония. Продължаваме с Кийомидзу-дера - независим будистки храм в източно Киото. Кийомидзу са най-старите храмове на Япония, намиращи се до старата японска столица, която е изключително богата на исторически ценности. Навръщане минаване по две от най-привлекателните улици на Киото Саннен-кака и Нинден-дка. Представляват две леко наклонени алеи, водещи надолу от храма Киомизу-дера към Нене-не-Мичи Лейн. Следва свободно време за обяд и трансфер до гарата в Киото, за да се качим на влака-стрела за Токио. Пристигане на гара Шинагава, посрещане и настаняване в хотела. Нощувка /7/.

Ден 9 28.05: Токио , Закуска
екскурзия до Южна КореяСлед закуска се отправяме към старата част на града с най-старият будистки храма Асакуса Сенсоджи (628 г), известен като Асакуса Канон Темпъл, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Продължаваме с шопинг аркадата Накамисе и свободно време за обяд. Продължаванме с парка Уено с прекрасни пейзажи и природни гледки следван от Империал Палас Плаза, който е основната резиденция на императора на Япония. Императорския дворец е разположен в сърцето на големия парк в района Чийода. Дворецът е заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди и старинни мостове свързват сушата с двореца. Състои се от няколко сгради, включително главния дворец, частните резиденции на императорското семейство, архив, музей и административни офиси. Завършваме обиколката си с разходка по търговската улица Гинза. Връщане в хотела и нощувка /8/.

Ден 10 29.05: Токио – Нико – Токио , Закуска
екскурзия до Южна КореяЗакуска. Целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО). Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн - великолепен дворец от 17-ти век и мавзолей на първия Токугава Шогун; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завои, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон - един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завои, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Нощувка. Връщане в хотела и нощувка /9/.

Ден 11 30.05 : Tокио – Фуджи – хаконе – Токио ,Закуска
екскурзия до Южна КореяЗакуска. Екскурзия до планината Фуджи и националния парк Хаконе. Фуджи е свещена планина и символ на Япония. Тя е най-високата планина в страната и спящ вулкан от 250 г. Посещение центъра на Фуджи и ако метереологичните условия позволяват ще се изкачим до 5-та спирка към върха (2305м.) с прекрасен изглед към околностите. Следва пътуване към Хаконе. Сободно време за обяд. Разходка с пиратска лодка по езерото Аши, изкачване с лифт на връх Комаготаке, откъдето се открива красива панорама към долината Овакудани, езерото Аши, Фуджи, Футато и други планини на полуостров Изу. Връщане в хотела в Токио и нощувка /10/.

Ден 12 31.05 : Tокио – Истанбул
Закуска и посещение на Мейджи Шрин – най-известният шинтуистки храм от „ерата на прогреса”, посветен на император Мейджи и съпругата му императрица Довагер Шокен. Следва разходка из Шинджуку – известен квартал в Токио, основен търговски и административен център, в който се намират най-натоварената железопътна гара в света, сградата на Токийското правителство и административния център на града. Продължаваме с обсерваторията в сградата на правителството. Високата 243-метрова сграда има две кули и всяка от тях разполага с обсерватория на височина от 202 метра. Преди построяването на Midtown Tower през 2007, това беше най-високата сграда в града. Завършваме с новата туристическа атракция на Токио – модерният квартал Одайба, част от който е мостът Rainbow, DiverCity Tokyo Plaza, сградата на Fuji TV Decks Tokyo Beach и Водния град Одайба. Следва трансфер до международното летище в Токио в 18:00 ч и полет за Истанбул в 22:20 ч.

Ден 13 01.06 : Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 05:15 ч. Следва полет за София в 07:50 ч. Пристигане в София в 09:05 ч. 
Дата на тръгване Цена на човек 
в двойна стая
Едичнична стая
20.05.2018г. 3120 € / 6102 лева 3465 € / 6777 лева


Полетно разписание:
20.05 София – Истанбул        21:40 – 23:05
21.05 Истанбул – Сеул           01:20 – 16:55+1
25.05 Сеул – Осака                11:15 – 12:35
31.05 Токио – Истанбул         22:30 – 05:15+1
01.06 Истанбул – София        07:50 – 09:05

 
Цената включва:
 • Самолетен билет София – Истанбул – Сеул / Токио – Истанбул - София с включени такси и багаж Летищни такси 482 евро (към 11.09.2017 и подлежат на потвърждение към датата на издаване)
 • Всички трансфери по програмата със самостоятелен частен автобус
 • 2 нощувки със закуски в Сеул - Center Mark hotel 4* или подобен
 • 1 нощувка със закуска в Куенджу - The K-Hotel, Gyeongju 3* или подобен
 • 1 нощувка със закуска в Бусан - Ibis Hotel Haeundae 3* или подобен
 • 2 нощувки със закуски в Киото - Urban Hotel Kyoto Nijo Premium 3* или подобен
 • 4 нощувки със закуски в Токио
 • 10 закуски 4 обяда в Южна Кореа
 • Целодневен тур на Токио
 • Целодневен тур на Нико Билет за Шинкансен - влака стрела от Киото до Хаконе
 • Целодневна обиколка на Киото Oбиколка на Осака
 • Посещение на 5‘та станция на планината Фуджи и нац. парк Хаконе-Изу
 • Входни такси за всички посещавани обекти
 • Медицинска застраховка с покритие 15 000 евро със ЗАД Армеец Водач –
 • Екскурзовод на български език, пътуващ с групата през цялото време от София
 • Водач-екскурзовод на английски език през цялото време в Южна Кореа и Япония

 
Цената не включва:
 • Бакшиши /по желание/ - 40-50 евро на човек за цялото пътуване
 • Лични разходи и напитки по време на храненията
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при запитване
Анулации:
 • В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
 • до 60 работни дни преди датата на отпътуване: без неустойка;
 • от 59 работни дни до 31 дни-депозита;
 • от 30 до 0 работни дни: 100 % от целия договор.
 •  
Хотели по програмата:
 • Сеул  - Center Mark hotel 4* или подобен
 • Куенджу - The K-Hotel, Gyeongju 3* или подобен
 • Бусан - Ibis Hotel Haeundae 3* или подобен
 • Киото –  Urban Hotel Kyoto Nijo Premium 3* или подобен
 • Токио – Candeo Hotels Ueno Park 3* / Monterey Hanzomon 3* или подобен

Оферта № Е45
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах