Автентична Андалусия - Различната Испания.

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Маршрут: Малага, Беналмадена, Кордоба, Сетенил де лас Бодегас, Ронда, Серания на Ронда, Захара де ла Сиера, Севия, Национален Парк Доняна, Росио, Кадис, Вехер де ла Фронтера, Гибралтар, Пуерто Банус-Марбея.
Прикачен файл: 252Programa Andalusia 5.09.docx
Дати:
Цена от: 2058 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други

Автентична Андалусия - Авторска програма
с Теди Валентино

Непровеждана до момента.
ВИП ГРУПА до 19 туриста 

25.06.19 
STOP SALE
  05.09.19 -  STOP SALE

Ден първи 05.09.19. София/Малага/Михас Пуебло/ Панаира на Михас Пуебло
Посрещане на летище Малага и трансфер до Hotel TRH Mijas 4*   или подобен в Михас – 25 мин. Свободно време.
Обитаван още от древноста, Михас е град издържал се предимно със селско стопанство и риболов, докато не се зароди тъй наречения „бум на туризма“ на Коста дел Сол през средата на XX век. Това е един невероятно красив, романтичен и типичен андалуски град, чийто символ е....магарето. Не случайно на главния площад на Михас Пуебло има статуя на това животно, а ако решите срещу 10/15€ можете да направите една романтична разходка из селището с него или с малък файтон. Ще Ви изненада със своите лабиринтни улички, заведения, магазини, които предлагат местни продукти и грандиозна панорамна гледка към Средиземно море от където понякога може да се види и континента Африка. Настаняване в Hotel TRH Mijas 4*    или подобен в Михас Пуебло. Свободно време.
Но не е само това!!! Всяка година в Михас Пуебло се провежда известния панаир на града от 5 до 9 септември. Тази вечер ще е специална не само за местните, но и за нас туристите, които не случайно ще бъдем в този приказен град в деня на фестивала. Ще можем да посетим това традиционно събитие свободно, ставайки част от тяхната култура, гастрономия, танци. Панаира е типичен с атракцииония си парк за малки и големи, шатри със скари и напитки, спектакли, фламенко, севияна. Мъжете и жените са облечени в пищни традиционни облекла, които придават допълнителния колорит на това огромно събитие. Общината кани известни певци, отваря шатри в които се предлага различна кухня, скара, сангрия, вино на достъпни за всички цени. Ще се докоснем до АВТЕНТИЧНИЯ андалуски свят. До панаира се стига пеша от хотела ни. До този момент панаира на Михас Пуебло е обявен от кметството за 5 септември, но има възможност датата да се промени, заради, което не гарантираме това събитие при настаняването на групата.
 
Ден втори 06.09.19. Михас Пуебло/Севия.
След като закусим ще се отправим към столицата на Андалусия-Севия (225 км). Веднага след, като пристигнем в града  заедно с местен локален екскурзовод ще започнем нашето посещение. Минавайки през  криволичещите улички на античния квартал Санта Круз, ще се отправим към емблемата на готическата архитектура Катедралата Санта Мария де ла Седе, в която  ще влезем. Великолепието на този гигант монумент се дължи на неговия характерен готически стил, украсен с витраж, резетни прозорци, удължени колони, тимпани, порти, гаргойли, островърхи кули, аркбутани, контрафорт, заострени сводове, параклиси. Ще видим гроба на Христофор Колумб и неговия син Фернандо Колумб, красивия издялан в махагон хор, кулата Хиралда, най-големия олтар в християнството, картини на Мурильо, Гоя, Зурбаран, Луис де Варгас, Доминго Мартинес. Ще  научим много за различни личности, откриватели, художници, светци, епископи, архитекти, крале свързани с историята на Испания. Катедралата на Севия е изпълнена с енигми, алегорики и символи, които ще успеем да открием. След като се насладим на този шедьовър, ще потеглим към екзотичните градини на Мурильо  в които изобилства  олеандър, бугенвилия, фикус, евкалипт, палми, жасмин и други видове цветя. Прелитащите папагали са допълнителна атракция за всеки един посетител. Ще минем покрай бившата цигарена фабрика – днес университет, парка на Мария Луиза, златната кула,  река Гуадалкивир, където опционално можете да направите една разходка с кораб. Задължително ще посетим Площад Испания открит през 1929 година в чест на Иберо-Американската експозиция чествана в Севия. Той ще Ви изненада с величествена архитектура, кули, арки, колони, канали, фонтан, портали, мозайки, парк, но преди всичко с неговата грандиозност, чар и атмосфера. След като приключим с визитата ще имаме свободно време, за да можем да открием и усетим красотата на Севия нощем.  Hotel Duquesa 3*или подобен.
 
Ден трети 07.09.19. Севия / Национален парк Доняна/Ел Росио/Севия
След като закусим сутринта ще потеглим към Национален парк Доняна, обект на свотовно културно и природно наследство на ЮНЕСКО (1ч 30 мин). Доняна, благодарение на своето привилигеровано  географско положение, къпеща се във водите на Атлантическия океан и благоприятен за фауната климат, предлага на посетителя една мозайка от пейзажи, включващи дюни, мочурища, лагуни, над 25 км безлюдни и екзотични плажове, покрити с наситен финен пясък, приливи и отливи, оранжеви и охра отвесни пясъчни скали високи близо 30 метра, чийто странен цвят е придобит от течащите наоколо води богати на железен оксит. Навлизайки в Доняна ще останем пленени от изобилието на дървета, като pino piñonero и alcornoque (корков дъб). Това място е обитавано от най-различни видове птици в зависимост от миграционния период, зайци, иберийски рис, благороден елен, елен лопатар, хамелеони...Разбира се те са диви и не винаги могат да се видят всички.
Пристигайки в Доняна ще спрем в едно автентично за района ранчо, където се отглеждат красиви коне от благородна андалуска раса. След кратък инструктаж всеки един от нас ще се качи на своя кон и ще започнем разходката из околностите на Доняна, като ще яздим и по плажа на океана, водени от професионалисти. Тези, които никога не са яздили, не трябва да се притесняват, защото опитомените животни са много благородни, спокойни и са свикнали с хора. Съчетанието между андалуския кон и природата, автентичноста и начина на живот по тези места е рядко срещано явление и ще Ви изпълни с много положителна енергия, хармония и любов към тях.  Разходката ще продължи между 1ч 30 мин/2 ч.
След като приключим ще потеглим към друга перла на това вълшебно място, а именно Ел Росио (30 мин. от ранчото), епицентъра на култа към популярната католическа религиозност в Андалусия в чест на Virgen de Rocío с над 100 братства разположени в него. Росио е малко бяло селище с близо 1 600 жители, изпълнено с огромна религиозна традиция. Разположен е до „Charco de la Boca“-воден басейн създаден от малки притоци с вода, хабитат на различни видове птици. Ел Росио и неговите характеристики го превръщат в място, където хора от цял свят почитат с огромен религиозен плам „Blanca Paloma“ (Белия Гълъб) – наименование символизиращо Светицата. „La ermita de la Virgen de Rocío“ е едно от най-почитаните светилища в света посещавано от хиляди вярващи всяка седмица. Тук годишно се чества Ромерия на Росио – поклонение при което бройката на поклонници достига до един милион.
Ще имаме възможноста в порядъка на 2 часа всеки свободно да се разходи из околностите, да опита традиционна кухня (по желание) или да си купи различни сувенири, които предлага зоната. След този забележителен следобед ще се върнем в Севия. Този следобед ще можете индивидуално по желание да направите една разходка с кораб по река Гуадалкивир, да посетите морския музей на Златната кула, Кралския Алказар, квартала Триана... Hotel Duquesa 3*или подобен.
 
Ден четвърти 08.09.19. Севия/Кадиз
След като закуским ще потеглим за Кадис (122 км), който е един от най-старите градове в Запада, създаден от финикийците през 1 100 п.Хр. под името Гадир (според други изследователи датира от 800 г.п.Хр.). Разположен на брега на Атлантическия океан, историята и легендите за Кадис са свързани с Херкулес, Тартесия, Картаген. Римляните му придават ранг “Augusta Urbs Julia Gaditana”, давайки римско гражданство на местното население. През 1493 г. Католическите крале Изабел и Фернандо, присъединяват града към Короната. Родното място на  първата Конституция на Испания „Ла Пепа“ през 1812 г. или както често се употребява термина „Конституцията на Кадис“. След като пристигнем заедно с местен локален екскурзовод ще направим една пешеходна разходка из забележителностите на този град, тръгвайки от пристанището с включено посещение на  Катедралата “Santa Cruz sobre el mar” или Новата Катедрала, наричана по този начин от гадитаните (жителите на Кадис), която е завършена през 1838 г. и е един от символите му. Когато приключим ще се настаним в нашия хотел и ще имаме свободно време. Какво можем да видим отделно самостоятелно? Крепоста на Сан Себастиан, до която се смята, че се е намирал античния финикийски храм на Кронос или Баал. Крепоста на Санта Каталина започната да се строи по времето на Фелипе II, ръководена от военния инжинер и архитект Кристобал де Рохас. Археологични римски находки, най-стария квартал Ел Популо, монумента на Конституцията, площада Сан Хуан де Диос. Който реши може да се потопи във водите на Атлантическия океан и или да се наслади на  плажа Ла Калета, известен със своите приливи и отливи, които му придават екзотичен стил. Всички тези забележителности се намират около хотела.  Hotel La Catedral 3* или подобен.

Ден пети 09.09.19. Кадиз/Гибралтар/Ронда
След като закусим ще потеглим за Ронда, като по пътя ще се отбием първо до Гибралтар (120 km). Ще спрем преди това за почивка на спирка след Тарифа, от където ще можем да видим континента Африка и да се насладим на една изумителна гледка. Ще продължим към Ла линеа да ла Консепсион (испански град граничещ с Гибралтар) и там ще оставим автобуса, за да минем пеша границата. Посещението в Гибралтар ще продължи близо 3 часа. Веднага след полицейския контрол, вече във великобританска територия ще ни чака друг автобус само за нас с който ще направим екскурзията. Ще видим през буса пристанището, новите постройки, гробището на ветераните от битката на Трафалгар, след което ще започнем да минаваме през тунелите, за да стигнем до Юръп Пойнт – най южната точка на Гибралтар. Там ще слезем, за да направим снимки, след което ще продължим изкачвайки се нагоре към пещерата Сан Мигел, където ще влезнем, за да я разгледаме. Преди това ще видим известните колони на Херкулес, който според митологията разделя двата континента. От този момент на там ще срещнем маймуни - берберския макак. След кратка пауза за снимки ще продължим до хранилището им от където можем да се насладим на една невероятна гледка Мароко, Испания и Гибралтар ЗАЕДНО. Ще продължим към тунелите на „Голямата обсада“ и ще слезем от буса, за да влезнем вътре в тях, да разгледаме и да научим историята за 4 годишната испанска обсада на Гибралтар. След това ще потеглим към границата, където ще оставим английския бус, ще преминем митница и ще потеглим с нашия транспорт към един от най-посещаваните в Андалусия романтични градове на коридата и бандолероси – Ронда и конкретно в стария град, където се намира и нашия хотел. Hotel Don Miguel 3* или подобен (113 km). Свободно време. И като финал за този ден не пропускайте да седнете на някоя традиционна ухаеща на жасмин тераса, обгърната от тиха и нежна андалусийска мелодия, лееща се на фона на Тахо де Ронда, опитвайки типичното ястие за района - „Рабо де торо“ (опашка на бик), придружено с чаша местно домашно вино.
 
Ден шести 10.09.19. Ронда/Сетенил де лас Бодегас/Ронда
След като закуским ще направим екскурзия из Ронда с местен локален екскурзовод, посещавайки Арената на биковете и музея в нея (включени в пакета), музея на виното на Ронда с дегустация на продукцията му (включени в пакета), парка Аламеда дел Тахо със своите балкони (включени в пакета), които дават изглед към неописуема панорамна гледка и разбира се разходка из лабиринтните улички на това вълшебно място, минавайки през „Пуенте Нуево“ (Новия Мост) символ на града, който се извисява на 100 метра височина от реката Гуадалевин, успяла да си пробие дълбок път с течение на векове, между отвесните скали, наречен Тахо де Ронда. Кое е характерното за Ронда? Арената на биковете  построена от архитектът Хосе Мартин от Алдеуея се смята за една от най-античната и монументална в Испания, заради своята история, архитектура и размери (66 м. диаметър). Проектът се завършва през 1785 година, като официалното му откриване се провежда през същата от легендарният тореадор символ на Ронда, Педро Ромеро (заедно с колегата му по професия Пепе Ийо), торирал по време на цялата си кариера близо 5 000 бика, без да получи една „драскотина“. След фамилията  Ромеро, през XX век на сцената на бикоборството ще се появи втората династия на тореадори от Ронда, Ордонйес, давайки началото на „Гойеската Корида“. Те са хората, които успяват да събудят интереса на личности, като американският актьор, режисьор, сценарист и продуцент Орсън Уелс, както и на един от най-значимите американски писатели Ърнес Хемингуей. С този факт и много други допринасят за популярноста на Ронда в световен мащаб. Не случайно бившата първа дама на САЩ Мишел Обама посети наскоро неописуемо красивата и романтична антична част на града. Това емблематично място ще ни изненада със своите музеи на бандолеросите (вход опционален), музея на Лара (вход опционален), музея на виното (включен в пакета), цървките в една от която е запазена непокварената ръка на Света Тереза Авилска, палата на „Рей Моро“ (Мавърският крал) с „безкрайните“ си стълби, които водят до реката (вход опционален). Легендата разказва, че един от мюсюлманските владетели на Ронда през XIV век Абомелик, нарежда на своите подчинени да направят стълби до водата, използвайки един отвор в скалата. Всяко едно стъпало се е изчуквало в камъка за един ден в порядъка на една година. По този начин се създават 365 такива, които позволявали да се слиза до коритото на реката. Спред легендата там се е къпала несравнимо красивата дъщеря на владетеля, скрита от чуждите погледи. Според други източници Абомелик осигурявал вода за жителите на града, пренасяна в мехове от реката към горната част, чрез образувана жива верига формирана от християнски пленници. Характерна за този палат е градината в горната му част със своите фонтани, канали и пейзажи, създадена от Жан Клод Николас Форестиер (парка на Мария Луиза в Севия), по поръчка на Херцогинята от Парсент. След като приключим с екскурзията в Ронда ще тръгнем с автобус до красивия и автентичен град, част от „маршрута на белите селца“ в Андалусия – Сетенил де лас Бодегас (17 km). Там ще имаме свободно време за разходка и обяд (по желание) из уличките на града, богати с традиционни магазинчета, предлагащи местна собствена продукция, заведения и къщи вградени в скалите, които придават блясъка на неговия необичаен автентичен архитектурен стил. Връщане в хотела в Ронда Hotel Don Miguel 3* или подобен. Свободно време.

Ден седми 11.09.19. Ронда/Марбея/Малага
Закуска. Този ден ще бъде изключително интересен с много адреналин и история. Ронда е разположен на над 700 метра надморска височина. Заобиколен е от природни живописни паркове, като Parque Natural de la Sierra de Grazalema, Parque Natural Sierra de las Nieves, където преобладаващата растителност е испанската ела (pinsapo), андалуски дъб (roble andaluz), бадемово дърво, а фауната - елен лопатар, муфлон, планински кози, нутрии, зайци, малък орел, домашна кукумявка, язовец, малък ястреб, гарван, белка...Потегляйки от хотела за 20 минути ще стигнем до базата с бъгитата, ще се качим на тях (2 или 4 човека на кола) и ще започнем една авантюра из Serranía de Ronda, където водени от инструктор, който ще кара пред нас, ще минем през красиви места, като Llanos de Aguaya, Pilar de Coca. Пейзажа, който ще се открие пред нас е неописуем. Неравния път из планината ще бъде друго препядствие, което трябва да преодолеем. Ще спираме за снимки. Като финал ще отидем до Тахо де Ронда – долната част на новия мост на града, до река Гуадалевин. И цялото това приключение ще бъде направено с мощни бъгита, пригодени за неравния и труден за преминаване терен.  Продължителноста на тази авантюра е 2 часа и се доплаща допълнително по желание. След като приключим ще се качим на автобуса и ще потеглим с нашия транспорт към Малага, като по пътя ще се отбием до „испанското Монтекарло“ - Марбея. Ще спрем на луксозното пристанище Пуерто Банус, където ще можете да направите една разходка, наслаждавайки се на лукса, яхти и постройки. Потегляме за Малага. Настаняване в Hotel Soho Las Vegas 3*  Малага или подобен.

Ден осми 12.09.19. Закуска.Свободно време и трансфер до летището на Малага

ПАКЕТА ВКЛЮЧВА: 

-Самолетен билет София – Малага – София с авиокомпания България Еър,
с включени летищни такси и багаж 20 кг чекиран и 8 кг ръчен багаж.
-Трансфер летище – хотел- летище с луксозен автобус
- Транспорт през целия маршрут с луксозен автобус
- Обслужване на български език за целия престой
- 1 нощувка със закуска в Hotel TRH Mijas 4*
в Михас Пуебло или подобен . 
-
2 нощувки със закуска в Hotel Don Miguel 3* в Ронда или подобен.
- 2 нощувки със закуска в Hotel
Duquesa Sevilla 3* в Севия или подобен.
- 1 нощувка със закуска в Hotel La Catedral 3*
в Кадис или подобен.
- 1 нощувка със закуска в Hotel Soho Las Vegas 3*
Малага или подобен.
- Екскурзия в
Кадиз, вход Катедрала на Кадиз, локален екскузовод.
- Екскурзия в Ронда, вход Арена на биковете, , локален екскурзовод.
- Посещение на Музея на виното в Ронда с безплатна консумация.
- Екскурзия в Севия, вход в Катедрала на Севия, слушалки, локален екскурзовод.
- Екскурзия до резервата Доняна с водач и яздене на коне включено в цената.
- Екскурзия в Гибралтар с транспорт, вход в пещерата Сан Мигел  и вход в Тунелите на Голямата обсада.
- Медицинска застраховка с асистънс и покритие 5000€* Цената е на човек настанен в двойна или тройна стая.

Цената не включва:

 • Лични разходи.
 • Вечери и обяди.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ (по-желание) около 2,5 % от сумата.
 • Разходка (по-желание) с бъгита по Серания на Ронда  
  * двуместно - 130€
  * четриместно - 170€
 • Евентуално увеличение на горивната такса (каллкулирана към дата 20.02.2019)
 • Единично настаняване (след индивидуално запитване)
Условия за резервация:
- 40% при резервация
- 22 работни дни преди заминаване 100%

*Туроператора запазва правото си да променя параметрите по програмата.

*Минимален брой туристи за провеждане на програмата 14 човека.
*Максимален брой туристи за провеждане на програмата 20 човека.


Полетно разписание: BG air
25JUN  София-Малага   17:55  - 20:45          (FB 479 )
02JUL Малага-София    21:25  - 01:55+1     (FB 480)

Полетно разписание: BG air
05.09.2019  София-Малага   17:30  - 20:20           (FB 479 )
12.09.2019  Малага-София   21:05  - 01:35+1      (FB 480)
Видео

Карта


Оферта № Е252
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах