Фестивала на лалето в Истанбул 2019

Вид транспорт: Автобус
Продължителност: 4 дни / 2 нощувки
Маршрут: София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Хасково , Одрин , Истанбул
Дати: 04.04.2019, 11.04.2019, 18.04.2019, 25.04.2019
Цена от: 135 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
04.04.2019 07.04.2019 от 135 лв. резервация
11.04.2019 14.04.2019 от 135 лв. резервация
18.04.2019 21.04.2019 от 135 лв. резервация
25.04.2019 28.04.2019 от 135 лв. резервация
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
ФЕСТИВАЛ НА ЛАЛЕТО В ИСТАНБУЛ

Автобусна програма 4 дни / 2 нощувки 

Дата: 29.03 -01.04.2019 / 05.04 -08.04.2018/12.04-15.04.2018/19.04 - 22.04.2018 /26.04-29.04.2018 г.       

В исторически план лалето винаги се е възприемало като един от символите на Истанбул.
Малко известен е фактът, че това красиво цвете произхожда от степите на Мала Азия и неговото култивиране започва именно в Османската Империя. От тогава до днес лалетата са неизменна част от изкуството и културата на южната ни съседка, до толкова, че през 18 век ценността им надминава дори тази на златото и цяла една епоха минава под техния знак.
В чест именно на това минало, всяка година от 2006 до днес през м. Април в Истанбул се организира годишния Фестивал на лалето, когато градът се потапя в разноцветните багри на хилядите разцъфнали луковици…  

Пакетни цени в лева при настаняване в стандартна стая в х-л GRAND EMIN 3* или подобен

П Р О Г Р АМ А:

Ден 1 (четвъртък):  20:30 ч. Отпътуване от София - Автогара Сердика ( бивш Трафик Маркет) по маршрут София-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-Истанбул. Нощен преход.

Ден 2 (петък): Рано сутринта пристигане в Истанбул. Aко има свободни стаи в момента на пристигане, туристите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи, настаняването ще бъде след 14.00 ч.

08:00 ч. Панорамна обиколка на Истанбул с автобус и лицензиран екскурзовод на български език (включена в пакетната цена):
Програмата започва с пешеходна разходка в историческия център на града – Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Теодосий; фонтана на Вилхелм; църквата Света София (обектите се разглеждат отвън без да се посещават). Програмата продължава с автобуса: по моста Галата над Златния рог, покрай новия султански дворец Долмабахче сарай; парка Йълдъз; преминаване на Азиатския бряг по един от въжените мостове над Босфора с кратка фото-пауза при двореца Берлербей. Връщане в Европа, отново по моста над Босфора, площад Таксим, прочутия хотел Пера Палас, посещение на реновираната българска желязна църква „Свети Стефан“, акведукта на Валенс. Завръщане в хотела покрай старинните стени на Константинопол.

14:00 ч. Възможност за екскурзия по желание срещу заплащане, включваща трансфер и посещение на:
Забележка: Посещението на отделните обекти, предложени в екскурзията се комбинират по избор на туриста, срещу заплащане на съответната цена. Включеният трансфер е в началото и в края (след посещение на последния обект) на цялата програма.

 14:30 ч. Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с лицензиран екскурзовод на български език – строежът на двореца започва през 1459 г по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важно гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.
 15:30 ч. Посещение на църквата-музей Света София с лицензиран екскурзовод на български език – вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост, построен през 6-ти век от император Юстиниан I и получил преклонението на султан Мехмед II Завоевателя. До построяването на базиликата „Св. Петър“ в Рим, куполът на Света София е считан за най-големия в света.
 16:45 ч. Посещение на водохранилището Йеребатан с лицензиран екскурзовод на български език – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано „Потъналия дворец“.  
20:00 ч. Вечеря в атрактивен ресторант Гар Мюзик Хол с шоу програма (по желание; срещу заплащане)

20:15 ч. Посещение на атрактивен ресторант 1001 нощ Ташхан Аркат с шоу програма (по желание; срещу заплащане)

Нощувка.

Ден 3 (събота) : Закуска. Свободно време или възможност за участие в допълнителни екскурзии срещу заплащане:

08:30 ч. Разходка с корабче по Босфора с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) - вълнуваща разходка между два континента, която дава възможност да се разгледат от друг ракурс дворците и историческите паметници по двата бряга на красивия Босфор, както и популярните истанбулски вили „ялъ“.

11:30 ч. Посещение на новия султански дворец Долмабахче с лицензиран екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане) – едно от най-впечатляващите творения на прочутата арменска фамилия архитекти Балян, новият султански дворец се разполага в своето изящество и пищност по протежение на Босфора. Дворецът се явява резиденция на последния османски султан и първия президент на новата република – Мустафа Кемал Ататюрк.

15:00 ч. Очарованието на "Истанбулският Манхатън" (по желание срещу заплащане) - програмата включва посещение на небостъргача "Сапфир" –  най-високата сграда в Турция, която в годината на завършването ѝ се нарежда на четвърто място по височина в Европа, докато към днешна дата вече е едва на 19 място. В небостъргача се помещават МОЛ с магазини на известни марки; заведения и ресторанти; Музей на восъчни фигури; офиси; апартаменти за живеене на по-горните етажи; СПА и Уелнес център, но най-забележителното е 360 градусовата гледка, която предлага терасата на последния етаж, разположена на 238 м височина и намиращия се на същия етаж 4D симулатор на полет с хеликоптер над Истанбул – изживяване, което наистина си заслужава. 

19:00 ч. Програма "Нощен Босфор" (по желание срещу заплащане) – вечеря на кораб по Босфора с развлекателна програма.

19:00 ч. Вечеря в рибен ресторант на Златния рог (по желание срещу заплащане)

21:00 ч. „Светлинна симфония“ - нощна автобусна обиколка на Истанбул (по желание срещу заплащане) – Истанбул е градът с много лица, красив както през деня, така и през нощта, целия облян в светлина. Програмата включва и посещение на едно от най-романтичните места на Истанбул – хълмът Пиер Лоти, от който се открива гледка към края на Златния рог и светлините му.

Нощувка.

Ден 4 (неделя): Закуска. Освобождаване на хотела.

8:30 ч. Посещение на парка на лалетата – Емирган (включена в пакетната цена):
Простиращ се на територия от 470 000 м2, достигаща до самия Босфор, през м. Април паркът се превръща в приказна картина, съчетаваща цветовете на различни видове лалета, грижливо оформени в красиви мозайки и фигури от цветя.

Около обяд отпътуване за Одрин. Кратък престой в града с възможност за посещение на българската църква Св. Св. Константин и Елена - построена през 1869 г. за по-малко от седем месеца, ярко свидетелство за православната архитектура от онова време; възможност за посещение на прочутата джамия  Селимие – дело на известния архитект на османската империя Синан и символ на съвършените пропорции; възможност за шопинг в Одринската Капълъ Чаршъ и борсата за перилни препарати.

Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3*
 • Собствени комфортни автобуси ;
 • Панорамна обиколка на Истанбул, с посещение на Азиатската част на града – ВКЛЮЧЕНА В ЦЕНАТА
 • Посещение на парка на лалетата Емирган – ВКЛЮЧЕНА В ПАКЕТНАТА ЦЕНА
 • Посещение на Одрин и фирмения магазин на Тач до Чорлу;
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни услуги и програми по желание;
 • Доплащане за медицинска застраховка с асистьнс за лица над 65 г. - 5 лв;
 • Входни такси за музеите;

Оферта № Е244
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах