ТОСКАНА - РОМАНТИКА И НАСЛАДА

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 8 дни / 7 нощувки
Маршрут: ТОСКАНА, РИМ, АСИЗИ, САН МАРИНО, СИЕНА
Дати: 15.05.2019, 12.06.2019, 19.06.2019, 26.06.2019
Цена от: 799 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
15.05.2019 22.05.2019 от 799 лв. резервация
12.06.2019 19.06.2019 от 999 лв. резервация
19.06.2019 26.06.2019 от 1099 лв. резервация
26.06.2019 03.07.2019 от 1099 лв. резервация
  • Програма
  • Цената включва
  • Цената не включва
  • Други
Програма
ТОСКАНА - РОМАНТИКА И НАСЛАДА
 
Тоскана е един от най-красивите райони на Италия, предлагащ на туристите истински празник на виното, отлична храна, достатъчно време за отдих и почивка, и дори малко магия. Безкрайните хълмове, поръбени с кипариси, са запазената марка на Тоскана – романтика и наслада!
 
ДЕН 1 | Полет до Рим
Сутринта ще кацнете в Рим, след което ще имате възможност да направите четири часова панорамна обиколка във Вечния град, която обхваща най-важните забележителности. С повече от 2500-годишна история, Рим може да се охарактеризира като величествен и очарователен град, който в същото време е сред най-популярните туристически дестинации в света. Рим е известен със своите културни и исторически паметници, сгради и музеи. Град с неустоима магия и чар, който кара да се влюбим в живота. Трансфер до комфортен 3* хотел, намиращ се в Кианчано Терме, Тоскана.
 
ДЕН 2 | Монтепулчано
Закуска. Отправяте се към Монтепулчано – един от най-високо разположените тоскански градчета. Зад крепостните стени ще откриете невероятно богатство на ренесансови църкви и дворци – двете градски порти, градския площад, цр. "Сан Биаджо". Специфичното за града червено вино носи благородното име Vino Nobile di Montepulciano. Връщане в хотела.
 
ДЕН 3 | Перуджа и Асизи (пакет "Допълнителни екскурзии")
Закуска. Ще посетите столицата на Умбрия – Перуджа, както и Асизи, родното място на св. Франциск. Сгушен сред хълмовете на Апенините, Перуджа предлага чудесен изглед към езерото Тразимено. Посещение на гр. Асизи, пълен със следи от Св. Франциск и Св. Клеър. Това е един от най-ценените от вярващите италиански градове, който често е посещаван от поклонници. Връщане в хотела.
 
ДЕН 4 | Пиенца – Бано Виноне – Вал Дорчия
Закуска. Ще разгледате очарователния град Пиенца – една от перлите на Ренесанса (също включен в списъка на ЮНЕСКО) и Бано Виноне, средновековно селище, известно със своите термални бани. След това ще посетите региона на Вал Дорчиа, в южната част на Тоскана, известен на всички любители на Италия със своите прекрасни хълмове, вдъхновение на много творци. Тук се преплитат ренесансовата архитектура с естествената дива природа. Връщане в хотела.
 
ДЕН 5 | Сан Марино (пакет "Допълнителни екскурзии")
Закуска. Република Сан Марино е 3-та най-малка държава в света след Ватикана и Монако – намира се близо до гр. Римини. На трите върха на планината Титано се намират Трите кули на Сан Марино – Гуаита (XI в.), Де ла Фрата (XIII в.) и частната Mонтале (XIV в.), която за разлика от останалите две, не е отворена за посещения. Ще видите площад "Либерта”, правителствения дворец, базиликата Сан Марино. Интересен е факта, че вместо градове тук има замъци и енории. Връщане в хотела.
 
ДЕН 6 | Монталчино – абатство "Сант Антимо"
Закуска. Пътят до Монталчино минава през вълнисти зелени хълмове с кипариси, лозя и маслинови горички. Средновековен град построен на хълм с крепостни стени и задължителния замък. Прочут в целия свят с прекрасното червено вино "Брунело". Ще посетите едно от най-красивите и с най-интересна история абатство в Тоскана – "Сант Антимо". Връщане в хотела.
 
ДЕН 7 | Сиена (пакет "Допълнителни екскурзии")
Закуска. Ще посетите Сиена, смятан за един от най-красивите италиански градове. Целият исторически център на Сиена е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще бъдете очаровани от атмосферата на средновековни, готически паметници на "Пиаца дел Кампо", построени между XII и XV в. Катедралата на Сиена, в романо-готически стил се смята за една от най-красивите в Италия. Същият ден ще имате възможност да опитате висококачествени зехтинови масла и вина от региона. Връщане в хотела.
 
ДЕН 8 | Полет до България
 

 
Цената включва:
ПОЛЕТИ С РЕНОМИРАНА АВИОКОМПАНИЯ
ВСИЧКИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ
БАГАЖ - 23 кг регистриран и 7 кг салонен багаж.
TРАНСФЕР с модерен автобус с климатик.
НАСТАНЯВАНЕ - Специално за Вас сме избрали комфортен 4* хотел според местната категоризация.
ХРАНА - 7 богати закуски на блок маса.
ВОДАЧ с български език. По време на целия престой той ще бъде с Вас, за да Ви дава подробна информация за цялата програма, ще Ви съветва и оказва съдействие.
Цената не включва:
Задължителна медицинска застраховка  с покритие 10000€ - 8,80 лв. на човек
Доплащане за индивидуално настаняване -  249 лв.
"Пакет допълнителни екскурзии" -249 лв. на човек, който Ви осигурява:
• Екскурзия до Сан Марино;
• Екскурзия до Сиена;
• Екскурзия до Асизи и столицата на Умбрия - Перуджа;
• Възможност за дегустация на италианско вино.
"Пакет 7 вечери": 199 лв. на човек.
"МЕГА ПАКЕТ": 399 лв. на човек.:
("Пакет допълнителни екскурзии" +  "Пакет 7 вечери")
- Застраховка "Отмяна на пътуването"
Хотели
- 7 нощувки в хотел FORTUNA RESORT 4*, намиращ се в Кианчано Терме, Тоскана.

Оферта № Е256
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах