Китай - В страната на чудесата 2019

Вид транспорт: Самолет
Продължителност: 14 дни / 11 нощувки
Дестинация: Пекин, Китай
Дати:
Цена от: 0.00 лв.
Анотация:
Начална дата Крайна дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Цената включва
 • Цената не включва
 • Други
Програма

Полетно разписание на авиокомпания Turkish Airlines (подлежи на препотвърждение)

София – Истанбул: Излита – 21:20/ Каца – 23:40 часа

Истанбул – Шанхай: Излита – 01:45/ Каца – 17:10 часа

Пекин – Истанбул: Излита – 00:50/ Каца – 06:25 часа

 

ДЕН-1/ 04.11 / понеделник

Полет от София – Шанхай с прекачване в Истанбул в 21:20 ч. Среща на летище София 2 часа преди полета. Пристигане в Истанбул. Полет Истанбул – Шанхай в 01:45 ч.

ДЕН-2 / 05.11/ вторник

Пристигане на Летище Шанхай в 17:10 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел SSAW Hongkou 4* или подобен. Свободно време. Нощувка.

През последните години Шанхай се превръща в един от най-династичните градове, който може да бъде изцяло видян от своите блестящи небостъргачи и оживени неонови улици. Градът пази следи, като спомен от своята бурна история по време на бума от 19-ти и началото на 20-ти век, когато като главно пристанище на Изтока става синоним на безрасъдството и порока, но днес този космополитен град е дом на едни от най-изисканите ресторанти и модерни сгради в света.

ДЕН-3 /06.11/ сряда

Закуска в хотела. Информационна среща с Вашия представител. Целодневна екскурзия с посещение на Градината „Ю Юан“, Шанхайската кула в центъра на града, Крайбрежната алея „Вайтан“.

По време на бурния период от историята на града, голяма част от старите квартали са били разрушени, но това което е останало от тях дава интересен поглед към миналото на Шанхай. За китайците градините са един микрокосмос, в който умелият градинар трябва да притежава качества на поет, архитект и пейзажист, за да изгради свой собствен свят от минерали, растения и животни, в едно ограничено пространство. Въпреки че градината заема по-малко от 2 хра площ, тя изглежда далеч по-голяма, тъй като успява да побере в себе си павилиони и коридори, малки хълмове, лотосови езера, изобилстващи от златни рибки, мостове, извити пътеки, дървета и храсти. След обиколката на Градината „Ю Юан“, датираща още от 16-ти век, ще имате време да разгледате съседния пазар или да опитате от чая в Чаения павилион.

Включен обяд в местен ресторант.

Шанхайската кула се намира в центъра на финансовата област – Пудонг. Магичната многоетажна сграда помещава в себе си 127 етажа над земята и 5 етажа под земята. От всички 578 хил.кв.м. цялостна площ, 410 хил.кв.м. от които са над земята и 168 хил.кв.м. под земната повърхност. Целият проект заема площ от 30 368 кв.м. Сграда помещава в себе си бизнес компании, хотел и различни развлечения. Със своите 632 метра височина, Шанхайската кула е най-високата сграда в Китай и втората по височина в света.

Обиколката приключва с посещение на Крайбрежната алея „Вайтан“, изпълнена с изтънчени колониални сгради, датиращи от апогея през 1930 година, когато градът е бил окупиран от Европейски, Американски и Японски банки, търговски къщи, консулства и хотели. Тези къщи са реставрирани и сега са част от забележителностите на града, които биват осветявани всяка вечер.

Екскурзията ще приключи с посещение на цех за произвеждане на коприна и прилежащият й магазин.

Възможност за допълнителна екскурзия, по желание и срещу допълнително заплащане:

 • Вечер круиз по река Хуан Пу, след 18:00 часа.

Това е най-добрият избор, за да се насладите на гледката по протеженетието на река Хуан Пу. През последните години този круиз се превърна в задължително развлечение, когато се посещава Шанхай. По време на вечерния круиз всеки може да се наслади на най-необикновенните гледки. Този круиз е известен не само сред туристите, но също така и сред местните хора, които го избират, за да релаксират.

Продължителност на круиза: 40 минути.

ДЕН-4 / 07.11/ четвъртък

Закуска в хотела. Трансфер до летището в Шанхай. Отпътуване от Шанхай с вътрешен полет до Гуилин (FM9349 12:00ч или FM9377 15:55ч). Пристигане в Гуилин, трансфер до хотела и настаняване.

ДЕН-5 /08.11 / петък

Закуска в хотела. Отпътуване в определен час към Лонгшенг за посещение и разглеждане на известните оризови тераси в Лонджи. Още с пристигането в Лондджи ще бъдете изумени от изобретателността и цялата красота на огромните оризища. Изградени по този начин, така че да бъдат максимално усвоени ограничени обработваеми и водни ресурси в тази планинска местност. Голям впечатление правят културата на малцинствата, които обработват площите, от Джуанг и Яо. Разпределени на група, всяка една се отличава с отличаващо цветно облекло, архитектура, обичай и празници.

Включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН-6 /09.11 / събота

Закуска в хотела. Отпътуване за Сутрешен круиз с 3* кораб по река Ли, по време на който ще има и лек обяд от местната, китайска кухня. Пристигане в древния град Янгшуо, където ще имате възможност да станете свидетели на местната, традиционна, етническа култура с история от близо 1400 години. Продължителността на круиза е около 4часа.

Западната улица в Янгшуо предлага удивителна природа за наблюдение, както и смесица от местни и западни култури сред оживените магазини и ресторанти.

Настаняване в хотел в Янгшуо. Нощувка.

ДЕН-7 /10.11/ неделя

Закуска в хотела. Трансфер до летището в Гуилин за вътрешен полет Гуилин – Сиан (CZ6375 09:40ч.).

Сиан е най-големият град и административен център в провинция Шънси. Някога Сиан е бил един от най-великите градове в света, намирайки се в края на пътя на Коприната. Благодарение на своите огромни градски стени, градът запазва голяма част от някогашния си исторечски облик. Повече от 2000 години градът става свидетел на възходите и паденията на голяма част от Китайските династии, най-влиятелните, от които са Династията Тан. По време на управлението на Династията Тан, Сиан става шарена смесица от придворни, чуждестранни търговци, занаятчии, артисти и войни.

Трансфер до хотела. Настаняване.

Посещение на градските стени на Сиан и Пагодата на голямата дива гъска (в цената не е включено изкачване до върха на пагодата).

Градските стени, които заобикалят стария град на Сиан, са с правоъгълна форма, като дължината им от изток на запад е по-голяма, от тази между север и юг. Периметърът на стените достига почти 14 км дължина, а четирите порти, които са изградени тук, се намират в северната, източната, южната и западната част. Голяма част от останките на стените са реставрирани или дори напълно изградени, а на някои места достигат и височина от 12 метра. Градските стени се били изградени върху останки от Забранения град от династията Тан по време на управлението на първия император от династията Мин. По време на Втората световна война в градските стени са били изградени противовъздушни приюти, а по време на Културната революция тези приюти са били използвани за съхранение на зърнени култури.

По-късно групата ще се насочи към Пагодата на голямата дива гъска. Това е една от малкото останали Будистки пагоди от династията Тан, датираща от 648 г. След обновяването и височината на пагодата достига цели 65 метра. От върха на пагодата се открива прекрасна гледка към града и заобикалящата го природа. Наблизо разположеният Будитски храм – Da Cien е един от най-добре запазените будистки храмови комплекси.

Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН-8 /11.11/ понеделник

Закуска в хотела. Целодневна екскурзия до Теракотената Армия, Фабриката за керамика, Мюсюлманския квартал и Голямата джамия.

През 1974 година, докато копаел, местен селянин попаднал на една от най-големите забележителности в Китай и едно от най-важните археологически открития на 20-ти век. Армия от хиляди войни с реални човешки размери и техните коне, формирани във военна подготовка. Тези войни били погребани, за да охраняват гробницата на своя Император Цин Шихуан още преди 2000 години. Фигурите били погребани заедно с артефакти от униформите и техните оръжия. Копаенето дори и сега продължава, тъй като се вярва, че тази армия е част от дори по-голяма армия, която е все още погребана под земята.

Екскурзията ще продължи с разглеждане на Мюсюлманският квартал и Голямата джамия.

Голямата джамия е една от най-старите и добре запазени джамии в Китай, изобразяваща невероятната смесица от Китайска и мюсюлманска религия. Тук хората могат да се насладят на изобилие от дворове, павилиони, зелени площи и голяма молитвена зала, която може да побере до 1000 души. Има голяма възможност да станете свидетели на някоя от молитвените церемонии на мюсюлманските мъже, пристигайки заедно на това място.

Включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН-9 /12.11/ вторник

Закуска в хотела. Трансфер до железопътната гара и отпътуване с високоскоростен влак от Сиан до Луоян (G1918 09:30ч.) . Продължителността на пътуването е около 2 часа. Пристигане в Луоян и отправяне към Манастирът Шаолин за посещение. Манастирът е може би най-известният храм в Китай, не само поради дългата си история и мястото, което заема в Китайския будизъм, но и заради своите бойни изкуства Ушу чан. Манастирът се намира сред красивите планини Суншан.

Шаолин е построен през 495 г. по време на управлението на Северната Уей династия. Индийският монах Батуо пристига в древната столица, за да разпространява Будизма през този период, а императорът е един от поддръжниците на Будизма, поради което той решава да изгради храм в планините Суншан, за да подслони индийският монах Батуо, който привлича хиляди хора, като негови последователи.

Включен обяд в местен ресторант. Отправяне към хотела. Настаняване. Нощувка.

ДЕН-10 /13.11/ сряда

Закуска в хотела. Луоян се намира в Източен Китай в провинция Хънан. Градът е разделен в средата си от Река Луо или още позната като Жълтата река, и е заобиколен от планини и равнини. Луоян е люлката на Китайската цивилизация и някогашна столица на 13 династии от Династията Ксиа (21 и 16 век Пр.Хр.).

Посещение на Пещерния комплекс Лунмън. Пещерният комплекс се намира между планините Сиан и Лонгмен с изглед към река Йи. Император от Северната Уей династия управлява конструкцията през 493 година, когато мести и столицата в Луоян. След това в продължение на 400 години изграждането им продължава и по време на управлението на Северната Сон Династия. Зоната за разглеждане съдържа повече от 2300 дупки и ниши, 40 пагоди, 1300 пещери и 100 000 статуи. По-голямата част от изработените са от времето на Северната Уей Династия и от разцвета на Династия Тан. Много от историческите материали от изкуството, музиката, религията, калиграфията, медицината и архитектурата се пазят тук.

Трансфер до гарата в Луоян и отправяне с високоскоростен влак към Пекин (G574 15:43ч.). Приблизителна продължителност на пътуването ще бъде около 4 часа. Пристигане в Пекин. Настаняване в хотела. Нощувка.

Дълго време Пекин е политически, културен и икономически център на Китай, а неговата бурна история се отразява в архитектурата на древните дворци, културните паметници, природните паркове, малките и тесни улички и широките булеварди. Днес, Пекин е масивен и оживен град, изпълнен с небостъргачи и трескаво ново строителство. Но въпреки всичко, все още има възможност да бъдат видени части от града, които са се променили изключително малко, дори за цяло хилядолетие.

 

ДЕН-11 /14.11/ четвъртък

Закуска в хотела. Целодневна екскурзия до площад на Тиенанмън, Забраненият град и Храма на Небето. Екскурзията ще започне на Площад Тиенанмън, където ще можете да се насладите на прекрасна панорама от най-големият площад в света. От тук ще започне и обиколката на Забранения град.

Забраненият град е най-големият и пълен комплекс от древни китайски сгради. Построен през 15-ти век, този Имперски дворец е бил забранена зона за повече от 500 години преди революцията през 1911 година. Забраненият град е бил дом на две имперски династии, тези на Мин и Цин, с повече от 24 императора. Целият комплекс се състои от 8706 стаи, в които живеят от 8000 до 10000 души, включително 3000 евнуси, камериери и наложници, на площ от 70 хра. Дворецът неведнъж е бил опожаряван, някои от които инцидентни, други не, но следствие на които голяма част от днешните сгради датират от 18-ти век. Обиколката ще продължи от юг на север през древни павилиони и площади.

След обяд групата ще се отправи за посещение на Храма на Небето. Храмът е с впечатляваща архитектура от времето на Династия Мин, намира се в центъра на Пекин и е считан за символ на града. Храмът на Небето и заобикалящите го олтари, порти и паркове са отправна точка за населението на Пекин и е много възможно да видите тук местните да се наслаждават на своята игра на шах или просто да практикуват древното изкуство тай-чи. Сградата датира още от 1420 година, тя е изцяло дървена, без нито един пирон в нея тя достига височина от 38 метра.

Включен обяд в местен ресторант.

Възможност за допълнителна вечерна екскурзия, по желание и срещу допълнително заплащане:

 • Шоу-спектакъл „Династията на Златната маска“.

Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН-12 /15.11/ петък

Закуска в хотела. Целодневна екскурзия до Летния императорски дворец и Великата Китайска стена – в частта си Бадалинг.

Летният дворец служел на имперското семейство като място за бягство през лятото от жегата и влажността на Пекинското лято. Имперското семейство напускало своят Забранен град, за да се насочи към спокойните покрайнини на града. Той е построен през 12 век и се намира сред площ от 2,5 кв.км от градини и езерото Кунминг. По време на обиколката ще се разходите около павилиони, дворци от комплекса, прекрасни градини и ще имате възможност да се разходите с лодка по езерото. Ще имате възможност да посетите и Мраморната лодка на северния бряг, свързана с императрицата вдовица, която я посещава веднъж, но я обновява с присвоени средства, които били предвидени за модернизацията на китайския флот.

Великата китайска стена е периодично реновирана сред Династията Цин. Най-гомятото й обновяване става след откриването и по време на Династия Мин през 1368г и отнема повече от 200 години, за да бъде завършено. Стената така, както я виждаме в момента почти изцяло се дължи на резултата от усилията от този период. С дължина от 6000 км, стената достига до Jiayu Pass в Провинция Гансу в западната си част и до устието на река Ялудзян в Провинция Ляонин на изток. Това, което се намира на север от Пекин, обаче е малка част от нея.

Частта от стената, която се промъква през планините от Пекин – Бадалинг, е построена в началото на 14-ти век от Династия Минг.

Посещение на фабрика обработка на нефрит и магазин.

Включен обяд в местен ресторант. Нощувка.

ДЕН-13 / 16.11/ събота

Закуска в хотела. Свободно време. Напускане на хотела до 12:00 часа.

Трансфера до Летище Пекин за полет Пекин – София с прекачване в Истанбул с авиокомпания Turkish Airlines.

ДЕН-14 / 17.11/ Пристигане в София.

 

 
Цената включва:

 

 • Самолетен билет София – Истанбул – Шанхай/ Пекин – Истанбул – София с полет на Turkish Airlines;
 • Самолетен билет за вътрешен полет Шанхай – Гуилин;
 • Самолетен билет за вътрешен полет Гуилин – Сиан;
 • Регистриран багаж до 30 кг за полетите с авиокомпания Turkish Airlines;
 • Регистриран багаж до 20 кг за вътрешните полети;
 • Летищни такси;
 • 2 нощувки със закуски в Шанхай в хотел SSAW Hongkou 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Гуилин в хотел Bravo 4* или подобен;
 • 1 нокувка със закуска в Янгшуо в хотел New Century 4* или подобен;
 • 2 нощувки със закуски в Сиан в хотел Grand Dynasty Culture Hotel 4* 
 • 1 нощувка със закуска в Луоян в хотел Peony Hotel 3* или подобен;
 • 3 нощувки със закуски в Пекин в хотел 5L Hotel 4* или подобен;
 • Обеди включени в програма – 6 обеда с безалкохолна напитка;
 • Всички обиколки включени в програмата;
 • Всички трансфери включени в програмата с климатизирани автобуси;
 • Входни такси за посещение на: Забранения град, Храма на небето, Летния дворец, Великата китайска стена (Бадалинг), Пещерния комплекс Лунмън, Шаолин, Теракотената армия, Голямата джамия, Градските стени, Пагодата на голямата дива гъска, Оризовите тераси Лонгджи, Круиз по река Ли, Градините „Ю Юан“;
 • Билет за високоскоростен влак Сиан – Луоян – Пекин;
 • Транспорт с високоскоростен влак Шанхай-Сиан-Луоян-Пекин;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
 • Представител на туроператора с български език за целия престой.
Цената не включва:

Препоръчани допълнителни услуги, резервирани по желание:

 • Вечерен шоу-спектакъл „Династията на Златната маска“ с включен трансфер и билет – 75 лв на човек;
 • Вечерен круиз по река Хуан Пу с включен трансфер и билет – 60 лв на човек.

Задължителни доплащания:

 • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. Цените са калкулирани с параметри 725$/ тон и 1 евро = 1,10 долара;
 • Разходи от личен характер;
 • Такса за обработка на документите за виза – 50 лева;
 • Общинска такса –заплаща се на рецепция и се определя и променя едностранно, без предупреждение от местната общинска администрация.
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.
Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат с беседа на български език при минимум 20 туриста.

Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място, при налични свободни места.

Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Екскурзия

Вид

Цена за човек

   

в лева

Спектакъл „ Династията на Златната маска“ – с включен трансфер

Вечерна

75

Вечерен круиз по река Хуан Пу

Вечерна

60

Вечерен круиз по река Хуан Пу

60 лв на човек

Това е най-добрият избор, за да се насладите на гледката по протеженетието на река Хуан Пу. През последните години този круиз се превърна в задължително развлечение, когато се посещава Шанхай. По време на вечерния круиз всеки може да се наслади на най-необикновенните гледки. Този круиз е известен не само сред туристите, но също така и сред местните хора, които го избират, за да релаксират.

Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване и входна такса.

Цената не включва: разходи от личен характер.
 

Истанбул – София: Излита – 08:35/ Каца – 08:55 часа

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност – около 1 час и 30 минути на посока от летището до хотелите с автобус 3*/4*.

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договора.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.


Оферта № П498
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах