Исландия - Земя на огън, лед и елфи

19 Декември 2017 г.
Исландия - Земя на огън, лед и елфи

Разположена на север, с име, което в буквален превод означава Ледена земя, Исландия всъщност е покрита със зеленина.
И това е един от много интересни факти за северния остров.
Знаете ли че:
Исландия няма армия, всъщност трудно би имала, при население едва от 350 000 души. Всъюност овцете в Исландия са два пъти повече от хората. Повечето исландци нямат фамилни имена и много рядко използват господин/госпожо, когато разговарят помежду си. Всъщност може би всичките се познават :) . 80% от исландците вярват в елфи, затова и не е чудно, че в страната съществува специална служба за защита на елфите. Водата в Исландия е една от най-чистите в световен мащат, като  не се нуждае от никаква обработка или хлориране. На 21 юни слънцето залязва в полунощ, а изгравя в 03,00 часа. На 21 декември е обратното, небесното тяло се появява в 11.30 и се скрива в 15:30. В Исландия няма 5* хотели, въпреки високия стандарт и цени, презумцията на исландците е, че туристите идват да видят изключителната природа на тази прекрасна страна, е не да се наслаждават на удобства. Конете в Исландия са специална порода, като за разлика от обикновените коне, исландските са по-дребни и имат 5 хода (другите породи са с 4 хода)

Резултат с изображение за елфиПосещавайки Исландия, задължително трябва да се разходите в Рейкявик. Това е най-северната столица в света. Ако се изкачите на наблюдателницата Халгримскиркя ще можете да се наслаждавате на целия град от птичи поглед. Тук можете и да се запишете на елфическо училище. Елфите са чест не само от митологията на исландците, а и от тяхното ежедневие. Правителството строи пътища, които заобикалят земи и скали, където се смята, че обитават елфи, джуджета, гноми и други легендарни създания. Не пропускайте да посетите и Синята лагуна. Небесно синя вода с температура от 38 градуса. В лагуната има над 6 милиона литра термална вода, която се обновява на всеки 40 часа. Всъщност цяла Исландия се отоплява от геотерманлни води и ползва възобновяеми енегргийни източници.
Най-добрият начин да разгледате Исландия е да наемете кола и да тръгнете по Околовръстното шосе, което минава по периферията на острова и е с дължина около 1300 километра. Осигурете си достатъчно екстра време за странични обиколки, тъй като природата на острова е невероятна. Кристално чистите езера, гейзерите, вулканите, зелените долини, заснежените планини, всички те сякаш подканват да им се насладите. Столицата Рейкявик не е обичайната столица от бетон и стомана, затова в града също можете да се насладите на северната природа. Гейзерът с наименование Geysir, който е ‘кръстник’ на общото понятие за тези горещи фонтани, вече не изригва, но можете да видите близкия Strokkur. Красивите водопади, ледниците и обичайните исландски къщички с покриви от треви и мъх са интересна гледка за чужденците, които пътешестват из територията на Исландия.

Решихте ли вече да посетите страната на елфите, термалните гейзери, тлеещите вулкани и неповторима, екзотична кухня. Можете да видите нашите оферти тук...
 

Всички новини »
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах