Мароко 2018 - Предварителна програма

29 Ноември 2017 г.
Мароко 2018 - Предварителна програма
1. Първи ден - Маракеш (Мароко)
Посрещане на летището от наш екскурзовод и трансфер до Riad Maialou или подобен в Маракеш. Настаняване и вечеря.
2. Втори ден - Маракеш, Високият Атлас, Аит Бен Хадоу и Оузарзате

С
лед като закусим ще потеглим от хотела в 8,30ч. преминавайки Високият Атлас през Тизи Нтищка, където ще осъществим няколко спирки, за да направим снимки на този забележителен пейзаж. Ще продължим до селцето Аит Бен Хадоу, където ще посетим известната Каасба носеща името му, обявена за културен паметник на ЮНЕСКО. На това екзотично място са се снимани филми, като Гладиатор, Игра на Тронове, Обеликс и Астерикс, Сахара с Пенелопе Круз...
След това неописуемо приключение ще потеглим до града Оузарзате наречен Голямата порта на пустинята. Настаняване в Риад Боучедор или подобен. Вечеря.

3. Трети ден - Оузарзате, Долината Драа и дюните Мерзуга. Нощувка в берберски хайми в сърцето на пустинята.
След като закусим ще потеглим посока Долината на Драа, където минава най-дългата река в Мароко носеща същото име. Ще спираме, за да се насладим на многобройните каасби построени от керпич (тапиал) разположени по долината на Драа. След като спрем в градчето Алниф, за почивка и обяд (опционален с допълнително заплащане) ще потеглим към Мерзуга, като първо ще оставим багажа в хотела, ще починем от пътя, след което ще се отправим до пясъчните дюни - Ерг Чеби, взимайки с нас най-необходимото за нощувката там. Ще потеглим с камили до нашият берберски лагер, който се намира в пустинята, където ще можем да се насладим на красивият залез на слънцето, придружени от местни номади-тауреги, които ще ни приготвят традиционална мароканска вечеря (включена в пакета). След като се насладим на многобройните "падащи звезди", небесният пейзаж и впечатляващата тишина, ще прекараме ноща в берберски хайми.
4. Ден четвърти - Околностите на Мерзуга с джип 4х4 - Erg Chebi, Merzuga.
Този ден ще бъде изключително интересен тъй като ще можем да се насладим на природата на автентичното Мароко. След като закусим ще потеглим с джипове 4х4 преминавайки през планини от втвърден пясък формирани с милиони години, разкривайки един неуписуем пейзаж. По пътя ще се насладим на гледката на тази гореща, автентична и интригуваща атмосфера. На това място е възможно да намерим Пустинна роза - един спомен от тованезабравимо приключение. След това ще тръгнем паралелно по границата с Алжир, за да стигнем до зоната от където се добиват фосили, запазени в земната кора от отминали праисторически времена. Свободно време за обяд (опционално). Ще продължим като ще преминем през едно селце изоставено по време на френската колония, минавайки през необитавани и загадъчни пътища. Прибиране в hotel Auberge du Sud или подобен. Вечеря.
5. Пети ден - Мерзуга, Ерфоуд, Каньон Тодра и Каньон Дадес
С
лед като закусим ще потеглим за Рисани и Ерфоуд, за да посетим фабриката за фосилни мрамори. От там продължаваме минавайки през палмовите паркове на Тоуруг и Тингдад. Ще пристигнем до едно от най-посещаваните места на южно Мароко - каньоните на Тодра, създадени от течението на реката, носеща същото име. Ще се насладим на уникална гледка с огромни отвесни скални стени, любимо място за катерачи жадни за силни усещания.  Ще обядваме и ще имаме време за една приятна разходка. От там ще потеглим до Каньоните на Дадес минавайки през Боумалне Дадес. След посещението - настаняване в hotel Chez Pierre или подобен с разположение до Каньоните Дадес. Вечеря.
6. Шести ден - Каньон Дадес, оазиса Скоура, Оузарзате и Маракеш.
С
лед като закусим ще потеглим за Маракеш, преминавайки през маршрута на 1000 каасби, долината на розите и палмовият парк оазис Скоура. Ще минем през Оузарзате, където ще посетим Студио Атлас. Тук са снимани филми като Гладиатор, Сахара, Астерикс и Обелиск....(вход включен в пакета). Ще обядваме (опционално) след което ще прекосим Високият Атлас, за да стигнем до Маракеш. Настаняване в Riad Maialou или подобен. Вечеря. Не пропускайте да посетите площадът Джемма Ел Фна и вечер, когато е най - оживено.  Ще срещнете разказвачи на приказки и истории, танцьори, музиканти, търговци... Ще можете да хапнете разновидна и вкусна местна куня, която можете да намерите на всякъде по площада, пълен със сергии и пушещи скари.
7. Седми ден - Посещение на червеникавият град Маракеш
След като закусим ще имаме възможността да опознаем от близо Маракеш. Ще посетим градините на Менара, Палатът на Баия (вход включен в пакета), градините на Жак Мажорел (вход 7 EUR по желание), красивата джамия Коутубия и нейното минаре построена от алмохадската династия. Ще посетим най - големият площад в Северна Африка - Джема Ел Фна, където можем да видим дресьори на змии, маймуни, търговци, занаятчии и какво ли още не....Сводобно време. Вечеря в хотела.
Вечерта Ви предлагаме спектакъл с традиционална вечеря - Чез Али (При Али), който се намира на 20 мин. път от центъра на Маракеш. Това мероприятие е опционално - 50 EUR на човек с включен транспорт, типична мароканска вечеря, вино, вода и пищен спектакъл с коне, ориенталски танци, берберска свадба, изпълнен от множество номади, тауреги, бербери от различни райони на Северна Африка. Вечерята в хотела се заменя за обяд и по този начин не я губите.
8. Осми ден трансфер хотел/летище Маракеш, София.
С
лед закуска в предварително уговорен час ще пристигне бус, за да Ви закара от хотела до летището на Маракеш.

 

Всички новини »
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах