София до Одеса вече с директен полет

21 Февруари 2018 г.
София до Одеса вече с директен полет

Пътуването от София до Одеса вече ще трае по-малко от 2 часа с новите полети, които България Ер стартира. Въздушната линия между българската столица и петия по големина украински град е единствената в България, като официалният й старт бе даден в петък – на 2 февруари, на специална пресконференция в Одеса. Тогава се изпълни и първият полет между София и Одеса.

На събитието присъстваха още генералният консул на България в Одеса ръководството на Международното летище в украинския град, президентът на Асоциацията на българите в Украйна, членове на украинския парламент, както и представители на туристически агенции.

"Когато говорим за маршрута София-Одеса-София, трябва да вземем предвид големите търговски и културни връзки между двете ни страни, както и големите украински и български общности, сходствата в туризма у нас и в България - летен и зимен. Това са част от причините, поради които смятаме, че маршрутът ще бъде успешен. Освен това, вярваме, че линията има необходимият потенциал за по-нататъшно увеличаване на честотата на полетите ", каза директорът на Международното летище в Одеса Павло Прусак.

Полетите между българската столица и крайбрежния украински град се изпълняват два пъти седмично – в петък и неделя. Самолетите от София към Одеса излитат в 19:05, а от Одеса към София – в 21:20 местно време, което дава чудесна възможност на пасажерите да пътуват между двата града, както с екскурзионна цел и почивка, така и по работа. Цените на билети ще започват изравнени с тези на автобусните превози

Удобството на линията бе оценено и от пасажерите на първия полет от София до Одеса, който се изпълни в петък. „Често пътувам между София и Одеса и затова много се радвам, че вече мога да използвам тези полети“, „Най-много ми харесва, че цените на самолетните билети са почти като тези на автобусните, а ще стигна за по-малко от 2 часа“„Често пътувам и според мен, линията е много необходима“ - бяха само част от коментарите на пътниците на борда. 
Може да видите оферти за Одеса  тук


Всички новини »
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах